Föreläsning

Var på ytterligare en föreläsning ikväll. Den hette "hjärnan styr spelet" och handlade typ mest om mental träning. SKITBRA var den :D
Fattade massa mera av vad hjärnan gör omedvetet och sådana grejor! :)

Hann dock inte rida idag :( åkte hemifrån redan vid fem.. Men imorgon då jävlar :D hihihihi

lägger kanske upp en film om jag orkar :D

PUSS / E


heheheheh

RESULTAT - VoRF

Nu är vi hemma från Västervik. Ganska skönt faktiskt! Tävlingsplatsen var sunkigare än jag trodde, och underlaget släppte på en del stället men över lag var tävlingen bra :) Stallet var väldigt rörigt, och det blev väldigt jobbigt för Turilla.

LÖRDAG


TURILLA. LB, två faser.
Hon var sjukt konstig, gick inte fram för skänkeln eller något. Bara bakom och hoppade massa helikoptersprång.. Fick iaf ett stopp och ett pet.

TURILLA. LA, två faser.
HON VAR SOM VANLIGT! Så sjuuuuuukt fin verkligen! Kom rätt på typ allt och hon bara flög, så 0a i grunden! Och sedan på andra hindret i omh låg vi fel. Det var en oxer och hon stannade. Och gjorde det igen, så blev uteslutna i omh, men SJUKT NÖJD ÄNDÅ!!!! :D


MANNE. LB, två faser.
HAN VAR G R Y M! Petade sista i omhoppningen och utan det petet hade det varit vinst.. SURT men han var ju som sagt bäst ändå :D

MANNE. Mvs B, två faser.
Han kändes inte riktigt lika på hugget nu. Mycket segare och jag hade typ ont i mina ben redan innan starten. Trötta båda två. Han var grym fram till sexan då vi hoppade stort och rev, landade till vänster och svängen till sjuan blev minimal. Jag tar verkligen på mig den missen för jag glömde banan för en halv sekund och svängde för tidigt för mycket :( Han surnade såklart och stannade en gång på 7an och sen på 8an (kombenation vid utgången). Men men, så är det med virrig pilot!

SÖNDAG

TURILLA. LA, två faser.
Liten ponny trött i huvudet. ut på tvåan.

MANNE. LA, två faser.
UNDERBAR PONNY! 0-0a och en tredjeplats :D sååååå fin!

Filmer kommer i veckan :) nu blir det duschen och sängen, har ont i hela kroppen :o



PUSS / E

Klubb Mästerskap

Idag efter skolan var det bara att äta och sedan ut i stallet! Hade egentligen tänk rida Manne innan, men det fanns inte tid för det :((((((

Tiara fick iaf hoppa KM:et och jag kan ju bara säga att hon var G R Y M! :D Det blev till och med en vinst och snabbast tid i omhoppningen av alla! :D Sååååå fin verkligen!


älskade TIARA

Efter det joggade jag Turilla lite i ridhuset, typ en kvart.. och sedan blev det en fika på läktaren med Analia :DDD

Nu har jag packat typ allt utom foder och mina egna kläder inför VÄSTERVIK! :D
Jag kommer ta en tidigare buss hem och sedan fixa det sista här hemma :)) TAAAAAGGGGAAAA, btw, jag kunde inte sova igårnatt ^^ hahaha, får se hur det blir i natt!!

PUSS /E

PLANER INFÖR TORSDAGEN

Imorgon är det som de flesta vet Torsdag.
Jag kommer packa allt som ska med till Västervik, ev klippa Turilla och göra henne snyggare, Manne ska också ansas och tävla KM på Tiara.

Jag tänkte bara säga det! Så ni kanske inte hör av mig imorgon pga allt som ska göras..
Om inte, så skriver jag på Måndag! :) 

Manne ska också hoppträna för Louise Haaga i oktober, tänkte bara säga det XD
Jag borde verkligen sova nu.. Men jag är så sjuuuukt taggade inför VÄSTERVIK! :D hoppas jag kan sova^^

Puss, önska mig lycka till :DDD


M i Vimmerby


T2 oktober 2009

L Y C K A

JAG ÄR SÅ GLAD!!! TURILLA SKA MED TILL VÄSTERVIK!!!!

Hopplektionen ikväll blev på TIARA och hon var KLOCKREN! Så jävla fin verkligen! :)

jag har tom försökt visa er mina paint-skills genom att visa hur träningen fungerade! :)



Först började vi med att göra den svarta övningen. Man skulle rida runt och få dem runda för skänkeln och raka när de skulle vara det. Vi gjorde det först i trv och sedan i galopp i båda varven. Man skulle hela tiden ha en rund men ganska kort galopp och utnyttja ytorna i det lilla ridhuset ;) Hästarna skulle inte heller hänga i handen och vara lätta för skänkeln.
I trav gick det bra, men i galopp blev hon envis och superkort. Landade hela tiden i fel galopp och var allmänt kaxig ;) Efter ett antal varv gick hon super! Men jag fick vara ganska hård mot henne..

Sedan hoppade vi den röda banan två gånger var. Hon var G R Y M! Fast hon var så rund att jag knappt kunde sitta ner i galoppen ;) Hoppade oxrarna på ca 110 och hon var såååå fin :D typ flög över! Jag har äntligen fått tillbaka mitt självförtroende på henne!!! :D

PUSS FRÅN EN MYCKET LYCKLIG EMMMMMAAA!!!

HORSES

Har fått frågan om att skriva om mina tidigare hästar!
Det kan jag nog fixa! :)

Jag började rida på ridskola, som de flesta. Då red jag på fjordingar (världens bästa hästar) och det är även på samma ridskola jag jobbar på på sommaren! Jag tränar även mina ponnyer där :)

Min första egna ponny fick jag när jag var fem år.. Hon hette Thelma och är en liten shettis (ca 90 cm) som bockade HELA tiden ;) Så varje gång man lade på galoppskänkeln så åkte man av.. Vi prövade allt men det slöt ändå alltid med att jag åkte i backen. När jag blev för stor sålde vi Thelma och nu bor hon i Uppsala och mår bra!

jag och thelma

Sedan blev det tid för B-ponny! Jag hade aldrig någon egen, men våra kompisar hade ett antal som vi brukade turas om att rida på :) Då red jag lektioner för SARAs mamma på ett av våra vänners russ, oftast en liten sur tant som heter Vika. Vika ville inte tävla, så när det blev tid för det fick jag låna ett rus av samma vänner. Han hette Svinto och ägs utav Sara V!

Mina tre första tävlingar blev på Svinto och jag ramlade av på två av dessa. När Svinto sen blev såld till Sara fick jag börja rida Brakan på allvar. Jag var sjukt liten på honom så en snodd och pessoabett var det som gällde.. Brakan tog med mig på flera tävlingar och lärde mig det mesta.

Min systers kompis hade ett helt underbart russ som hade världens kapacitet. Blåklintens Adam heter han. Jag fick låna honom av henne 04 - 05 och han gav mig så mycket! Jag fick en ponny som var lagom stor för mig och jag fick hjälp av min syster att fixa till honom i dressyren. Han var ganska kaxig och stack väldigt ofta om man red på tex vallar, men med mycket slit blev han helt PERFEKT! Jag debuterade LA på honom och det var även med honom jag tävlade min första fastlandstävling - i Frosta (skåne). Adam åkte ifrån oss utan förvarning och bor nu i Göteborg där han har det väldigt bra! Det blev väldigt många tårar när han åkt men som tur var hade jag ju alltid Brakan.

Brakan red jag lite seriösare nu och han blev helt min. Red DM på honom 2004 eller 2005, och jag var så rädd när jag skulle hoppa, men Brakan offrade sig för mig och vi fick 8 fel totalt i DMet!


brakan på maskerahoppning, vi var mumier!


jag och Brakan sommaren 2009

Samtidigt som jag hade Brakan fick jag bud på att låna en till ponny. Även detta ett russ. Hon hette Gnistra och var en liten studsboll. Hon hade tävlat LA hoppnig och var sjukt pigg. Hon var tyvärr inte rätt ponny vid det tillfället.. Hade bara henne ett litet tag innan jag blev rädd för henne. Hon var sjukt stressad och ögonvitan var alltid synlig. När jag tillslut knappt vågade hoppa henne eller ens rida ut, lämnade vi tillbaka henne. Vilket jag inte ångrar en sekund.

Brakan var även där och räddde mig ur att bli livrädd! Tävlade honom för fullt i LC och LB nu med bra resultat i båda!

Mot hösten 2005 fick jag även äran att ta över min systers cponny.. Charlie hette han och var BFF med Brakan. Han hade världens bästa trav och hoppade som en gud. Max en cm över hindret och kunde svänga på en femöring! Charli hade tyvärr gått väldigt hårt hela sitt liv så hans framben var helt slut. Red honom hela 2006 också. Men varje gång han kom upp i LA form, blev han halt.. Så i oktober 2007 fick han somna in <3
Han lärde mig otroligt mycket och vår bästa placering blev nog 2a i reg LA. Världens bästa hopponny!


2006

2006

2006

Nu hade jag bara Brakan och det kändes att det var dags för d-ponny snart. Jag tävlade Manne en LC en gång på sommaren 2007 och fick en fjärdeplacering! :)

Första Oktober rullar min första D-ponny in på gården. Han hette Ravelli och var en New Forest f. 1995. Han hade placeringar upp i LA och var en bestämd herre. Jag kan inte påstå att han var snäll när han drog iväg med en när man hängde efter i grimskaftet eller när han hoppade över skottkärran för att komma ut ur boxen, men han var ändå min första d-ponny och blev en favorit direkt. Han hoppade bara när han ville och samma gällde övrigt arbete, men efter mycket slit och mååånga tårar var han sjukt läcker. Han var inte längre markbunden och såg ut som en helt ny ponny. Ravelli gav mig drivningen, han lärde mig sjukt mycket grunder och tack vare honom orkar jag rida ihop ganska stora hästar. Han lärde mig också att spöt nte bara är en bestraffning utan även ett hjälpmedel. Vi tävlade bara LC och LB hopp och LB dressyr pga hans ointresse och ENDAST därför såldes han sommaren 2009. Han bor ännu kvar på ön, men tävlas knappt. Han lever livet helt enkelt.






I maj 2009 fick jag också låna en d-ponny. Tingeling hette hon och hade tävlat LA hopp. Hon var väldigt speciell och blev sur för ingenting ;) Verkligen en pissmärr, men även sjuuukt söt. Hon kunde helt plötsligt bara bite en i benet när man red henne med hon var ganska rolig. Hade bara henne över sommaren och vi vann en LC. Hann som sagt inte tävla så mycket, men hoppade henne 125 på träning! :)






Ravelli såldes i augusti 2009 och Brakan i december samma år.
Sedan den 25 september anlände en ny liten skimmel! Så klart var det fina Turilla!

Turilla


turilla

Vi kom på nu i efterhand att jag aldrig suttit på henne innan hon kom till oss. Vi tränade och jag fick lära mig hur hon funkar. Vi hade en fight i tre timmar och den gav resultat. Hon slöt och stegra sig och hoppade!
Brakan såldes sedan som sagt i december och vid årsskiftet fick jag ta över min systers ponnier, MANNE och TIARA!


Tiara


Manne

Sedan dess har jag haft dem och Turilla åkte här ifrån en sväng, men är ju tillbaka nu! 

Under sommaren har jag ridit lite olika ponnyer, men ingen har jag haft här mer än någon vecka.

Nelly tävlade jag i båda hoppning och dressyr och hon var placerad i typ allt! Verkligen en superponny som ställer upp för sin ryttare som bara den! Saknar tilll och med henne!


Jag har också tävlat Aslan några gånger. Hans ägare är samma tjej som köpt Brakan :)
hittar ingen bild på honom

Det var nog de flesta hästarna jag haft! Jag har säkert glömt någon, och har även struntat i några som inte var här så länge! :)

cred till den som orkar läsa allt! ;)
PUSS/E

Måndag

Idag har det inte hänt så mycket speciellt på häst-fronten! Victoria kom hit lite efter fyra och vi tog en tur på Turilla och Tiara. Hon äger ju Turilla, så hon ville rida henne lite :) Det blev mycket snack och faktiskt en lite avramling på rumpan från Victorias sida ;) haha väldigt roligt!

Sen var det bara att natta hästarna och dra på föreläsning på Sindarve :) Föreläsningen handlade om hur man ska tänka och göra för att uppnå bästa resultat. Typ reflektera och få feedback och sådant. Och även hur viktigt det är att träna utanför ridsporten, och såklart att man ska äta bra.. Känner mig sjuuuukt kass på den punkten ;)

hehe, men nu ska jag duscha och sen är det nog sängen som väntar ;) haha, måste vila upp mig nu! VÄSTERVIK I HELGEN! :D

PUSS /E


min förra cponny! <3

Dagens Ridpass

igår efter tävlingen red jag båda stona.. Tänkte ta handhäst, men dom såg så söta ut :) Så jag började med Tiara - jobbig häst! Sen blev det ett snabbpass på Turilla för det blir mörkt :o

Idag red jag Turilla första.. Gramanen var på, så hon var superfin! Fick henne att galoppera i lugn och sansad kort galopp :D Men hon lade typ hela huvudet på bettet all the time, så fick banka på lite ;) På slutet var hon mycket finare och lättare för både skänkel och hand :)


turilla

Sedan var det Tiaras tur.. Red med luva och tränsbett, inte hackamore som jag annars rider med :) Hon var skitbitchig för vänsterskänkel och lyssnade inte ett dugg.. Ville inte ställa eller något. Hon fattade bara galopp när jag lade på vänstern.. Och Turilla hade gjort något med min högerhand, kunde knappt hålla i tygeln för det gjorde så ont :ooo Och nu har ett finger svullnat upp x) men men.. På slutet skrittade jag henne i en 8volt och bara fick henne bra för skänkel och hand.. Sedan i trav och när hon gjorde det grymt travade vi av och sen hem :D


tiara och syster

Manne får vila idag och imorgon ska han få massage igen :D

Nu ska jag fräscha upp mig och sedan bär det av mot VISBY :D

PUSS / E

RESULTAT - DM

GICK S K I T ! om man kan uttrycka sig så..

Underlaget på banan var ganska okej (sand), framhoppningen var nog en av de värsta jag varit med om (gräs), och banorna var förfärliga!
Men men.. Skulle aldrig åkt dit med Manne om vi varit kloka men så är det..

LB (omg 1) ute.
Ettan och tvåan var relaterat avstånd (fyra eller fem språng, valde fem) sedan kort sväng in på linje hinder 3, 4 och 5. 3an var vattenmatta, så Manne tänkte stanna så han hoppade knas och snett på det, höll på att missa fyran som hade en regnbåge under sig så han stannade två gånger på den.. ute.. K U L

LA (omg 2) ett pet.
Nu hade dem samma bana fast dom hade gjort om kombenationen och gjort den till en 3-kombenation och fixat ett extra sista hinder. Nu var banan 12 hinder och 14 språng, min häst är grym! Han var dyngsur och jättekall men kom runt rundan på 4 fel.. Rev det vi stannade ut oss på i förra klassen, så jag är väldigt nöjd med honom! :)

NU TAGGAR VI TILL VÄSTERVIK! :D

Distrikts Mästerskap

Imorgon är det DM med Manne som gäller! DM:et på Gotland rids i en LB och en LA, och därefter omh på fel och sist en omh på tid :) Den andra omhoppningen brukar sällan bli av men om det nu skulle vara så :)
Norra Gotlands RK håller i tävlingen och banan är grus, framhoppning på gräs. Jag har bara tävlat där en gång förut, och då gick det dåligt i alla rundor utom två^^ Manne var enda d-ponnyn i DIV 1 omg 3 som nollade LAn där.. Så jag hoppas han sköter sig lika bra nu! :)
Det är endast 7 d-ponnyer med och vi startar som nummer 5, så det känns bra :) Manne har varit taggad nu den senaste tiden så jag hoppas det här går vägen :D
PUSS /E

Träning

Hoppade stona på träning ikv :) "temat" var att hästen skulle arbeta med ryggen och hoppa korrekt :)
Båda mina ston var K L O C K R E N A! :D Verkligen en underbar träning och hoppade ca 125 cm med båda :) verkligen underbart :D

Tiara


mina fina ston!

Var ute och gick 30 min med Manne innan lektionen.

Nu blir det duschen och sen sängen! :)

PUSS /E

VÄSTERVIK!

Anmälde förra veckan till VÄSTERVIKs nationella meeting! :D Manne får så klart åka ensam på den här tävlingen :)

LÖRDAG, LA och MVS B
SÖNDAG, Mvs B + 5 (globenkval) om han inte går bra på lördagen hoppar han LA istället :) EDIT, jag och mamma hade slarvkollat, det blir LA på söndagen! :)

Nu i helgen är det DM också! Manne får hoppa det och jag hoppppppas verkligen att det går vägen nu! :)


debuten i mvs B

RIDHUS? JA TACK!!

Gud vad jag hatar det här vädret! :o man vill bara krypa ner under täcket och somna om..
Manne fick massage igår så han och tjejerna vilade :) Hade tänkt rida alla idag, men vädret förstörde allt.. Fick kasta mig ut och ta in hästarna och slarv mocka åt dem.. På med täcken och massa mat så dom fick upp värmen fort :)

Så nu står alla tre i stallet och väntar på kvällsmaten, ska snart ut och slänga till dem kraftfodret :)


min favoritbild på TURILLA! värsta modellen :O den kommer ni få se många gånger xD


PUSS

HOPPEEEE

Hopplektinonen med Manne i onsdags gick SÅ JÄVLA BRA! :D hoppade en oxer på 125 och ett räcke på 135 cm :D SÅ FIN VERKLIGEN!

Nu har jag varit ute och ridit M.. Ett riktigt jobbigt pass om jag får säga det själv ;) red honom i ca en timme så han var sjuuukt fin på slutet :D 

nu har jag en kort paus och ska äta lite mat, sen blir det tjejernas tur :D 

 


BILDBOOOOOOOOOOM!

WOHO! Bara för att jag är så himla glad idag, onsdagar = ledig från skolan, så får ni en massa bilder nuuu :D

sommarhopp, HORK








finaste! <3







hoppträning



WRK, M





Fagersta RK, T&T





så kul att vinna?



RUMPBILD!

iloveyou

det var nog allt :) nu ska jag ut och rida Tna :D
PUSS


Pollihästar

nu ska ju ut och ta hand om mina pollihästar.. Jag tror dom saknar mig, och kom ihåg att kolla på IDOL ikväll klockan 20.00 ;D

over and out !


RESULTAT - HRK

Tävlade som sagt i söndags i Havdhem :) Tävlingen hölls på grusbana och den var tyvärr väldigt hal. Många hästar halkade och någon gick omkull.. Så de flesta red väldigt kontrollerat och även jag gjorde det ;)

TIARA

LD, CR.
Hon kändes precis som vanligt på framhoppningen, kanske lite piggare :) Men allt kändes bra. Red med full kontroll och trots detta stannade hon på fyran (en pytteliten oxer). Jag sa då till henne ordentligt och gjorde en minivolt och tryckte över henne! Hoppade ett extra varv bara för att hon skulle fatta att hon inte kunde slippa undan så lätt :))) Kändes jättebra!

LC, två faser.
Jag bestämde mig att hon bara skulle runt nu, och täkte vara mycket hårdare än vanligt nu :) Hon tänkte stanna på ett räcke, men jag morrde till och hon hoppade :D blev en 0-0a och jag är sjuuuukt nöjd med henne! Känkes verkligen som det släppte lite :D

TURILLA

LC, laget
Jag har nog världens finaste häst! 0a i grunden. 0a i omh! Laget slöt på en andraplats! :D
Sjukt coolt att HORK hade tre lag och slöt etta, tvåa och fyra :D Det var med 6 lag allt som allt :)
LOVE HORK!

LB, två faser.
Även här var hon bäst, 0-0a och en andra plats :D Hon är verkligen klockren! :)))


BILDBOOM KOMMER IMORGON :D PUSS

RESULTAT - FRK

Färden till Fagersta gick ganska bra, förutom att vi virrade runt i s-tälje i en och en helv timma! :o de som körde framför oss hade en karta från 80-talet xD hhahahaha men sedan tog jag och mamma över och då kom vi rätt tillslut :) var framme runt 12 och fixade allt då :)

Underlaget var väldigt bra men de flesta banorna var ganska mycket knasiga svängar på deras dyrkantiga bana, så man fick rida ganska tekniskt :)

LÖRDAG

TURILLA

LC, två faser
Min häst är bäst! Så fin verkligen, 0-0a och VINST! :D

LB, två faser
även här var hon grym! enda 0-0an och en till VINST! :D

TIARA

LC, två faser
ute.

LB, två faser
red ihop henne mycket mera så hon inte fick bestämma, stopp på ettan och fyran. Hoppade femman och valde att utgå då vi fick ett bra språng :D

SÖNDAG

TIARA

LB, stilhoppning.
ute. Men hon kändes sjukt mycket bättre och hoppade i lägen hon inte brukar hoppa annars :)

TURILLA

LB, stilhoppnig.
Hon var ganska ofokuserad och kollade bara runt efter Tiara hela tiden. Fick några kråkhopp och ett pet, men annars superfin :)

LA, två faser DEBUT
Den här klassen var deras DM, så banan var ganska tuff och det var typ 2 0-0or av 25 starter i d. Mene. Tänkte bara hoppa hinder för hinder och inte ställa några höga krav på henne alls :) rev tvåan och fick ett hemskt språng på fyran sedan hoppade vi femman och stannade på sexan som var en maxad oxer. Då valde jag att hoppa ett räcke och utgå ist för att pressa henne när hon ställt upp så mycket på mig innan :))
Så jag är supernöjd med henne!


Bilder kommer någon dag!

RSS 2.0