MÅL

Ett av mina mål jag har som ryttare är att jag inte ska rida alla hästar på ett sett. Det tycker jag verkligen man inte ska sträva efter utan jag vill vara så anpassningsbar som möjligt.
Jag vill kunna anpassa mig efter hästan istället för att anpassa hästen efter mig. Jag kan ju tacka min mamma som hjälpt mig lite med detta eftersom jag ridit ganska många olika sorts hästar. Det här är något jag tänker på varje gång jag rider, att anpassa mig och försöka göra hästen så bra som den kan bli.

Jag rider mina hästar på olika sätt har jag kommit på.
Manne rider jag mycket med sits och skänkel och håller bara en stadig hand. Då slappnar han av bäst och kommer upp med ryggen.
Tiara rider jag nästan utan sits. Väldigt lätt i sitsen, mjuk och stadig hand och en stöttande skänkel. Tiara är ju väldigt känslig så på henne får man vara lugn i hjälperna och inte göra för många drastiska hjälper.
Humlan rider jag med hela kroppen för att orka rida ihop henne. I början av passen är hon på G och jobbar jättebra bak, men sen efter ett tag när hon börjar bli tröttade får man hjälpa henne mycket mer. Här är det mycket skänkel och hand som gäller. Hon har lite lätt att lägga sig på bettet så på henne måste man vara väldigt aktiv :)



 

Första Vinsten

Här kommer filmen från min och Mannes tredje LA, någonsin! Jag var jättenervös men Manni var ju klockren och gjorde så vi vann! Att det var 40 starter i klassen och bara 2 nollor gjorde ju inte saken värre utan jag blev bara stoltare. Såklart grät jag floder när vi kom ut från banan. Har nog aldrig gråtit så mycket som då. Ville inte gå in på prisutdeningen för jag grät så mycket ;D HAHA!!

Manne var klockren hela meetinget som var vårat andra tillsammans och knep placeringar i alla starter varav två vinster! Jag gick på moln hela helgen kan jag säga! Meetinget var i Tingsryd, som jag har lite förkärlek för.. Undrar varför? ;) haha

Jag gillar min ponny! 

FINISAR!

När jag börjar rida ordentligt ser det ju faktiskt ganska lätt ut.. Synd att man ska vara så onödig ibland, men det kändes som en väldigt bra debut!! :D FINA TIARA <3




Manne var KLOCKREN! galet vad fin han är.. LA känns så lätt just nu vilket är en härlig känsla! FINA MANNI <3

Hästfri dag

Har haft en hästfri dag idag! Dock bytte jag hästran mot läxorna och jag gillar det inte! Men men, sånt får man göra ibland... Imorgon kommer Sara hit och vi ska nog rida alla :D heh jag utnyttjar henne!! :D

Unghästarna ska också få röra på fläsket imorgon, så det ska bli kul!
Nu ska jag göra klart det sista plugget...

PUSS/E


finis <3

26/4

Galet. DET ÄR SNART SOMMAR! Det slog mig fan att skolan är slut om bara typ 6 vekor? :D U N D E R B A R T

Hästarna var iaf fina idag!

Humlan var först ut och hon var faktiskt ganska pigg! Joggade henne bara lite, men hon tyckte det var lite jobbigt att få in rumpan. Det är något jag jobbar med varje pass, att få ihop henne och forma henne runt skänklarna.
imorgno tänkte jg pröva att rida henne med graman :)

Tiara var nästa på tur. Hon var galet fin. Jättelugn men lite spänd i galoppen. Jobbade den framåt ist för bakåt alltså drev jag  in henne i handen och kortade sen. Hon blev jättefin så det var grymt!

Manne var sist ut och jag var galet trött. Det blev ju inte bättre av att han var jättekaxig och gnäggade 2 gånger (!!!!) på vägen bort från gården. Han får inte gnägga av oss, aa, han är ju hingst, så det ska han inte göra :) Så jag fick säga till honom och då blir han ännu mer spänd.. Så red typ 70 % av passet på en 8-volt i trav så han skulle slapna av och tillslut hjälpte det lite. Då galopperade jag och gjorde samma sak där :) Fast lade fler volter så jag slapp byta glopp så ofta. Han taggar när man byter galopp.. hehe
Men han blev ganska fin på slutet. Fick inte riktigt igenom vänstersidan, men tar det imorgon hade jag tänkt :D

PUSS/E


fulis <3

VISBY <3

Har varit i Visby från söndag till idag. Har alltså haft lite hästledigt som jag tycker behövs ibland. Har haft det galet mysigt och bäst sällskap. Man mår bra av att släppa hästarna några dagar.. Men nu är det back to the stable och jag måste ju erkänna att jag saknat dem! Mina fina hästar ska få gå ett lugnare pass allihopa :)

PUSS/E


RESULTAT - HRK 23/4

Tävlingen över lag var grym. Vädret var fint, hästarna var fina, trevliga människor (som vanligt)! Det enda som gjorde att dagen blev mindra lyckad var min jävla tandvärk. Äter penicillin för tanden och är helt borta i huvudet helt enkelt.

TIARA

LB, A:0/A:0 två faser
Det märks att det börjar bli vår. Tiara är mer taggad på hinder än någonsin.. Framhoppningen var ju utomhus, vilket inte gjorde saken bättre. Hon taggade alltså till 1000 bara jag vände upp mot hindrena. Så framhoppningen kändes väl sådär, hon var ju så pushig och studdsade hela tiden.. Men väl inne på banan blev hon lite lugnare som tur var.
Det kändes väldigt bra, men vi petade 2an. Ett riktigt slarvpet från bådas sida. Resten av banan kändes faktiskt väldigt bra! Hon blev lugnare och jag kunde rida mer istället för att bara sitta och hålla.

LA, A:1/A DEBUT
Hon var helt galen på framhoppningen. Hoppade som fa-an på alla hinder men studdsade som jag vet inte vad.. Annie hade varit snäll och skrittat fram henne åt mig eftersom Manne startade först av dem. Jag var ganska nervös och lite osäker. Vill ju INTE fastna i bakåt-läge med henne, alltså att vi tappar trycket och bara går i botten/stannar. Eftersom hon var så studdsig blev sdet att jag bara höll de första sprången på banan. Därför petade vi 2an och stannade på 3an, som var en linje på 24 meter. Efter stoppet andades vi lite och sen jävlar! Vågade lita lite mer på henne och hon tog för sig jer framåt - inte bara uppåt. Så vi var nolla resten och det kändes som en riktigt bra debut! Man kan ju tro att T är ganska lätt, men hon är enligt mig den svåraste hästen jag hoppat ;)



MANNE

LA, A:1/A
Jag har nog världens finaste hingst! Han är så klockren! Han är hur lugn som helst när man rider fram och kan lätt skritta på långa tyglar och typ halvt sova. Sen ser han ett hinder och då kommer bakbenen igång :D På framhoppningen kändes allt grymt bra. Vi kom i framåt-läge hela tiden och han hoppade som fa-an! Höll på att dö :D På banan hade jag önskat att vi kom i fler framåt-lägen. Men han var ändå grym, och vi var nolla i grunden. Kändes verkligen galet enkelt och vi har hittat varandra så bra nu.
Sedan efter jag ridit T var det Mannes tur att gå in på framhoppningen. Medans de höjde försökte jag andas och sen hoppade jag en oxer bara för att få igång honom igen. På banan taggade han till och jag red stora vägar men svängde som bara den till sista oxern. Han hoppade som en gud och det slöt med vinst! :D FINA HINGSTEN!



nu ska jag ut och rida alla djuren! :)
PUSS/E

Dag 4 - favorit bilderna på min häst

Jag har inte så många fina bilder på mina hästar tycker jag. Eller de jag gillar bäst har ni ju sett 1000 gånger redan, men men! HÄR KOMMER DEM!

MAHRANI OF THE FAIRPLAY
 FAVORITBILDEN!



TIARA




ROSENSTOLZ CARLINA



har inga fina bilder på Humlis och inte alls så många fina på Tet :(


Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

S U R T

kul. jag skrev precis ett jättelångt inlägg om dagen och resultaten. det försvann. gör ett nytt fösök imorgon! pusshej!

Onsdag

Schemat för onsdagen ser ut så här:

Upp tidigt och ge frukost och släppa ut mina fina.
Rida Manni
Mocka stallet så det är klart inför kvällen
Rida ut bebisarna med LINN :D :D
Sedan kl 17 är det dags för hopplektion på Humlan
kl 18 är det hopplektion med Tiara som gäller :D

Nu ska jag sova, blir helt yr av alla tabletter...

PUSS/E


FINA HÄSTAR

Idag har faktiskt alla mina små hästar skött sig! UNDERBART! Jag har haft en fördjävlig tandvärk hela natten så sov inte så mycket och sen har jag knarkat alvedon och ipren hela dagen.. nu har jag fått en pencillin av min tandläkare för jag har typ en inflamation i tanden också... Mamma har tryckt i mig en starkare tablett nu med så hoppas jag kan sova klokt inatt!
.
Jag började med att gå upp vid tyåp halv 9 då Sara skulle jobba på Sindarve kl 9, så vi åt frulle och så först :) Vid ca kvart i 9 var jag ute i stallet och gav alla mina fina frukost.
Sedan släppte jag ut alla utom Humlan flör ajg tänkte rida henne först, och så är det bra för henne att träna på att vara ensam eftersom hon är väldigt beroende av tiara..
.
Fixade Humlans man lite innan jag red henne - den ser ut som jag vet inte vad!!! tre meter tjock och ligger på båda sidorna :( Hon hatar när man rycker manen så jag var inte så populär sen kan jag säga ;)
.
Men självaste passet gick AWESOME! Jag känner mig inte alls liten på henne längre och vi kan göra 10 meters volter i galopp (Y)!! Hon blir bara finare och finare för varje dag :D Känns som hon släpper upp rygger riktigt bra nu och rumpan är påväg in! Hon är ännu väldigt olik i sidorna, och tycker det är väldigt jobbigt att ta stöd på vänster tygel i vänstergalopp.. Men det är sådanna saker som kommer efter ett tag.. Har ju bara haft henne i snart 2 månader :) Fick ut ganska mycket av passet då hon blev mycket avslappnad som hon har svårt för ibland :D FINA HUMLERT <3
.
Jag blev väldigt trött av Humlans pass, så jag gick in och vilade medans jag åt lunch. Hade ganska galet ont i tanden då. Hann städa lite i sadelkammaren medans pollarna åt frulle också så nmu ser det lite bättre ut! :D 
.
Mamma tog hand om mig lite ocfh det blev bättre efter lite alvedon och ipren ;) 
.
Manne var nästa på tur. Han har varitså himla kaxig de senaste dagarna. Har inte ens kunnat skritta hem utan stegrat sig och hållit på ;o Var lite orolig att han skulle göra så idag också när jag var så trött men han skötte sig förvånansvärt bra :D Mötte tom traktorer på vägen till vallen där jag brukar rida. Han är livrädd för dem, eller tycker dom låter för mycket iaf :) Men nu skrittade vi typ 1 meter i från en som var igång :D :D :D 
Han var så fin när jag red! Lite pigg såklart, men när han fått galopperat av sig lite blev det MYCKET bättre! Han är så rund och fin just nu så det är galet. Njuter av varje galoppsprång när man rider honom :D Han behövde det här passet, att få sträcka på kroppen och bara mysa. Jag satte ganska mycket press på honom just för att behålla honom rund, men han fixade det trots att han var piggis :D
.
Tiara var sist ut av mina hästar och hon var också pigg och ganska pushig. Hon ville bara gå i en väldigt lång form idag och bara gasa på, men det är ganska svårt att få upp henne tycker jag. Hon blir bara spänd och sur då. Hon lade sig lite (läs mycket) på bettet och travade på. Först satt jag och bara försökte lugna ner henne men helt utan effekt. Så då tänkte jag tvärt om, eller att bara ha en stadig hand och driva in henne i handen. Det gick ganska fort och hon tog såååå långa travsteg men hon kom verkligen in i handen och efter det kunde jag korta upp henne på ett helt annat sätt! Trodde inte att jag skulle få den här effekten så snabba men det var riktigt skönt att det funkade :D Hon gillade nog det här passet! 
.
Sist ut var Rosan, Carro Strömbergs ponny, Poetic's Rose :) Henne red jag på hopplektion för Hillevi. Jag har ridit Rosan förut, men det var förra hösten så det är ett tag sedan. Hade henne då några dagar och tävlade sedan henne i helgen efter och var felfri i både LC och LB :) Men idag var hon lite annorlunda. Han varit van med att hon varit med avvaktande men idag var hon på bettet hela tiden och skrittade i 180 km/h. Fick säåga till henne ordentligt några gånger, vilket känns dumt men det fick effekt iaf.. Kändes sådär när jag hoppade henne. Hon är väldigt speciell och kan verkligen hoppa (gått Mvs A) men idag kändes det inte lika bra som det gjort. Vi hann inte riktigt bli klara till hindren men hon hoppade såklart ändå, snäll som hon är. 
Jag kände att jag inte riktigt var med i huvudet då jag hade så ont på lektionen. Men överlag borde jag väl vara nöjd. Hon hoppade och vi kom ju runt en ganska teknisk bana på 1 meter.. Men känslan var inte helt 100.. Men men, hon är fin! Och tillsalu! LÄNKAR ANNONSEN :) Lite reklam för Rosan då, hon är en riktigt trevlig ponny för den som vill ha en lugn läromästare :D
 .
har ny data och inga nya bilder på den ännu, så ni får nöjja er med gammalt skit :D






    

Unghästar!

Igår åkte jag och Mami till Hillevi för att hämta hem unghästarna, dvs Mannes bebisar! Det är två ston 3 och 4 år efter Manni och vart gamla halvblodssto :) Båda blir d-ponnyer :)
.
Hästarna har varit vid Hillevi i 2 veckor och hon har bara ridit ut dem, som vi velat :) Innan de kom dit hade bara 4åringen (Kexet) blivit longerad med sadel och typ hängd på  :p 3åringen (kakan) hade inte gjort något ;D
När man tar hem unghästar från Hillevi får man alltid rida dem med henne så man får känna på dem lite.
.
Jag red först Kakan (3åringen) och hon var JÄTTEDUKTIG! Fick rida henne först i ledet och hon skyggade lite bara. Hon var också lite gnäggig till Kexet, men skötte sig jättebra!! :D Galopperade lite i skogen också och hon var jätteduktig!
.
Efter ungefär halva ridturen bytte jag med tjejen som red Kexet så jag skulle pröva på henne också! :) ¨
Hon var också vldigt duktig. Märktes att hon ville framåt och tyckte det var jätteroligt! Hon hade ett bra stöd på bettet och hon var ganska reglerbar. När vi galopperade brassade hon på¨ordentligt och fan vad det gick fort :D
sedan fick vi rida sist en liten bit hem då hon tycker det är lite jobbigare då hon inte riktgit har samma koll :)
.
Det var riktigt lärorikt att komma dit och rida! Båda hästarna har också varit ute själva på tur med Hillevi, alltså UTAN någon annan häst! :D DUKTIGA bebisar!
.
Nu fick ni bara massa text för har inga bilder på dem ;D Nu ska jag ut och övningsköra (Y)
PUSS/E

JAG LEVER!

ja, tro det eller ej, men jag LEVER! nu ska jag fortsätta mysa med SARA! puss

RESULTAT - WRK 10/4

Nu kommer resultatet från dagen!
TIARA
LC/0.90m, två faser
Hon var galet seg när jag red fram. Hade ju bett, så var ganska försiktig och ville inte ta i henne så mycket. Men som sagt var hon slö som fan och jag trodde hon var sjuk eller något ;s  
När jag började hoppa fram blev det inte så mycket bättre och hon hade inte samma tryck som vanligtvis, men jag tog på sporrarna och då blev det bättre! Med sadeln gör att jag nite kommer åt med skänkeln som jag är van med, så det är nog mycket en vanesak! :)
Men efter några språn kom trycket tillbaka och satan vad hon var fin! Sjukt harmonisk och hoppade awesome!
Så vi hade 0 fel i båda faserna och det blev en vinst! :D FINA T <3
.
LB/1m, två faser
I den här klassen var hon också galet fin! Tog dock av sporrarna på framhoppningen för hon studsade så mycket och kom inte riktigt fram till hindrena. Men efter de var borta blev det mycket bättre!
Sen på banan var hon JÄTTEJÄTTEFIN! Lagom taggad och inte så studsig faktiskt! Var nolla i grunden och sen i omhoppningen red jag stora vägar och försökte bara få en härlig runda med bra flyt, vilket vi fick! Blev dock precis utanför placering, men känslan var awesome så det gjorde ingenting :)
Det roliga var att det var Mountain Horse Ponny Cup, och vi var bäst totalt :D Vann ett par stigbyglar och ett schabrak, som jag ska sälja! :)
.
finaste T
.
MANNE
.
Mvs B, två faser
Min häst har blivit så kaxig nu när han har så bra självförtroende! Men det är bara att skratta åt honom ;) Han är ju inte dum, utan bara busig ;) Men han var iaf så himla fin idag! Han har typ lärt sig att spara på krafterna! När man skrittar och travar fram är han seg, sen när man börjar hoppa taggar hon! På banan är han bäst! :D
Banan var ganska tecknisk men väldigt rolig. Han var så himla fin, men vi petade på 3an, ett räcke som vi bara touchade liksom.. SURT! Men hon var så fin så det gör inget :D :D :D älskade manni <3
.
blev dock inga bilder på M idag

TAGGA!

Idag har jag varit på tävling med SARA!! Var mysigt, som vanligt. Det var ju hennes debut med Charre (nya hästen) :) Det gick väldigt bra för dem! Träffade även Jennifer där, som var AWESOME med BASIC :D :D Fick med sig 2 placeringar hem!
Men imorgon, då jävlar :D Sara kör in mig och T:et! Sara kommer såklart vara min älskade slav :D Mamma har blivit magsjuk, och kan inte komma in över huvudtaget, så jag och Sara får klara oss själva imorgon ;) 

Tiara går LC och LB! Förhoppningsvis ska vi inte behöva hoppa fler LC snart, men vill vara helt säkra innan vi går upp i LA. Ska kanske debutera i maj, på Elit-tävlingen! :D
Pappa kör in Manne, då han bara går Mvs B. Är så galet taggad att få tävla honom! Finns ingen bättre ponny!
Juste, Manne bet mig i benet idag när jag tränsade honom.. heheh, HINGST! ;)
Nu ska jag sova och tagga! PUSS/E

Hoppträning

Nu har jag verkligen varit seg!
Hopptävlingen gick iaf grymt med alla tre!

Började med Humlan som bara gick ett myspass. Inte alls lånt och inga höjder. Först när jag skrittade fram så var hon rädd för ALLT, även hindrena.. Men sen när vi kom igång var det inga problem :)
Vi hoppade en liten bana med både vattenmatta och skiva (YYYY) Haha, jag såg ett galet stort avstånd till en oxer på typ 80, (som jag kan göra på mina ponys) men Humlis blev arg ;) Haha, hon har liksom mer humör än man kan tro :) Men sen var det inga problem med oxern iaf. Det vi ska träna mest på är att bli klara snabbare ur svängen och jag måste tänka på att inte fastna med innerhanden. Sen har vi såklart massa mer att jobba med ;D :D

Efter det var det TIARAs tur! Jag hade tabaccosadeln och tränset(bett alltstå) eftersom den svarta sadeln börjat glida fram!? Ville också testa henne på bett igen eftersom jag rider med det hemma :) MEN GUD VAD FIN HON VAR! Sjukt lugn och allt flöt på huuuuur bra som helst! Jag typ njöt och allt kändes grymt. Hoppade en bana 2 gånger på typ 110 cm :D Fina hästen <3

Sist ut var Manni! Det känns så underbart med den hästen nu! Har värta flytet i allt känns det som. Jag åkte typ bara med och bad honom göra allt, såklart gjorde min älskling det! Hade inga problem alls på lekitonen och hoppade en bana på typ 110 - 120 på slutet. Hoppade inte alls så många språng totalt :) 
FINA MANNI<3

Nu är det fredag! Kunde inte rida igår, var på utvecklingssamtal i skolan och sen hann jag inte. Idag har bara Tiara gått för det har varit sämst väder. 
Imorgon ska jag slava för Sara på tävlingen och sen rida mina fina :) PÅ SÖNDAG KÖR VI!!!!! :D 

PUSS/E 

  

Speciell dag!

Idag är det, tro det eller ej, en ganska speciell dag! :) jag och humlan ska nämligen på vår första hoppträning idag :D :D
Vi ska troligtvis pröva att betsla upp henne då hon börjar bli väldigt stark nu. Vill egentligen inte det, men om det kan hjälpa oss är det bara bra :)

Manne och Tiara ska också hoppa ikväll, så det blir tre lektioner på rad ikväll! Lite jobbigt, men väldigt roligt :)

Jag slutar på dagis kl 15.00, sen är första lektionen 17.00. Och innan dess ska jag packa och fixa allt + göra stallet :)

 

Puss/E


DAG 3

Dag 3 - Redskap/utrustning jag inte kan klara mig utan.

Jag vet inte om jag har något speciellt redskap jag inte klarar mig utan! ;) Kanske min gula ryktborste, den bästa liksom! Och såklart tränsen! Tror inte jag har något som jag är så beroende av ;)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 - Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

RSS 2.0