Traudi-träning

Har varit en riktigt bra dag!!! Först i skolan fick jag MVG i kursen vi haft nu, åt tre-trätters med Larsson och slöt tidigt! :D KAN DET BLI BÄTTRE!?!?!
.
Sen när jag kom hem red jag HUMLAN och TIARA.
Humlis var så fin! Första gången jag red henne här hemma och hennes psyke förvånar mig varje dag! :) Hon är så himla lugn och snäll. Gör aldrig något dumt! :D Idag var hon ganska på tårna, så jag travade ganska tidigt i passet så jag inte skulle bli tvungen att backa henne hela tiden.
Joggade henne lite på volt, hon var jättefin i både hande och för skänkeln. Blev ibland lite pushig men hon hade ju mycket energi att bli av med ;) Galopperade 6 galoppsprång och wooooow vilken galopp! ;) Måste dock bygga rump-musklerna innan vi ska börja galoppera på riktigt :)
.
Efter henne red jag Tiara. Hade graman så jag skulle slippa fightas med henne. GUD VAD FIN HON VAR :D bara hon vet att gramanen är där gör hon inget annat än att gå fint! :) Så den hängde typ bara där och hon gjorde precis som jag ville :) Gjorde öppna i galopp för att få med bogarna. Det tyckte hon dck var lite jobbigt, men annars var hon jätteduktig :) Var inte alls lika spänd och så idag!
.
Manni gick TRAUDI-träning på kvällen sen. Red fram lite först, galopperade och så. Han var sjuuukt spänd, ville inte ta stöd på bettet osv.. Vi presenterade oss och så berättade lite om mig och Manni, sen kollade hon lite hur han gick, hur han funkade och så.. Sen pratade vi lite om vad hon ansåg.. Hon tyckte att han var låst i bogarna, vilket är helt logiskt. Så vi jobbade hela passet med att få honom lösgjord fullt ut och så :) gjorde i princip bara svängar hela passet. för att få loss bogarna :) Hon tyckte även att vi hade för skarpt bett på honom, vi har tre-delat liksom.. Men han är mer känslig än man tror, så vi ska nog pröva gummibett nu någon dag!! :)
Lektionen kändes jävligt givande! En halvtimme och Manni blev så fin och avslappnad!
.
Imorgon ska Tiara få gå för Traudi ist! :)))
PUSS/E

fint

Tack för alla fina kommentarer! :) Ska verkligen biffa på henne nu och kanske filma om vi kommer till ridhuset någon dag? :D
Bara Tiara blev riden idag.. Humlan fick på sig sko på bakhoven och broddar i alla skorna! Tänkte åka med henne till ridhuset, men hann inte för att mami skulle jobba och strömmen försvann helt plötsligt!? Så GEAB fick komma och fixa massa.. Tog massa tid :o
Manni fick också vila idag, han går ju för TRAUDI på fre och lör.. Hade först tänkt tagit Tiara, men Manne känns mer redo. Det är ju trots allt dressyrträning! :o
Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt, kl 4 och rida Tiara och kanske Humlan, beror på hur ljust det är vid halv 6 ;) hehe, OM jag orkar, men hinner inte rida dem efter skolan eftersom manni ska träna för Traudi :)
aja, flum inlägg, men det är fint de!
PUSS/E

IMPULSKÖP

Jag och Mamma är väldigt duktiga på att göra saker på ren impuls. Även denna gång. HEHE.
Jag hittade en annons på hastnet.se i söndags, visade den för mor min och båda två tyckte om hästen. Mamma ringde stället hon stod på, tog ledigt från jobbet, bokade båten och ville verkligen åka och kolla på hästen.

På måndagen, runt lunch ringer mamsen och säger att vi ska åka! Jag blev galet glad och sedan åkte vi båten kl 17.05 på eftermiddagen. Körde i ca 4 h, ner till Svalöv och sv där vid mammas kompis.

Dagen efter åkte vi och provred, vi hade med transporten eftersom det är så långt att åka fram och tillbaka.
Hästen heter Rosenstoltz/Carlina. hon hette Rosenstoltz i Finland och Carlina i Holland, men kommer från tyskand i från början, RÖRIGT VA? Hon är född 01 och är e. Carloni ue. Athlet Z. 
Såldes från tyskland till finland först och gick 130 cm hopptävlingar med bra resultat. Såldes till Holland 09 och gick bara 110 cm och fick ett föl där. Sen kom hon till Sverige för 2 månader sen :) 

Hon är stooor, typ 170+. Ska mäta henne någon dag :)
Men hon känns inte alls så stor att rida, väldigt lätt och mjuk :D Är riktigt hinderklok, så hon kommer bli bra att få rutin och bli säker på :D
Hon är inte i full kondition och hon behöver mer muskler på rumpan ;) men hon kommer bli riktigt fin! :)

Men vi köpte henne iaf, RIKTIGT KUL!! :D hon är så fin!!! :)
Hon är ju väääldigt resvan, så det var inga problem att köra henne till gotland :) 
Nu går hon i hagen och myser! :) 

Vår hovslagare kommer och ska brodda henne och slå på en tappsko idag , sen kanske vi ska ut på en mystur! :) 

PUSS/E


 


Årsmöte

Ska på HORKs årsmöte ikväll! :)är alltid lika trevligt och att man får smörgåstårta och biskvier (?) gör det ju inte sämre direkt :D Tiara kommer också få ett pris, för KM vinsten i hoppning. Så det ska bli kul. Sen går vi ju igenom det gångna året och jag kan ju äga att jag är väldigt stolt över min klubb med alla sina duktiga ponnyryttare! Vi ska börja bli mer seriösa på RH sidan nu också, så det ska bli grymt :D
Nu ska jag ut och skritta M och T. Blir nog en barbacka tur för det är ju svinigt kallt så vi dissar att ta av dem täckena och massa ;) hehe jo, jag är lite lat också :D
Ska åka om en och en halv timme, så nu ska jag skynda mig! :)

sara sover vid mig inatt också!! (YYYYYY)
PUSS/E
särlek <3

HOPPTRÄNING TIARA

Inatt sov jag i visby! Sen var det idrottsgymnasiet igen :) Pumpade mina muskler B) hehe
Efter det tog jag bussen hem och red lektion på Tiara :) HON VAR SÅ FIN! JAG DOG TYP :D
Vi skulle rida ihop dem och rida korta svängar på små hinder. Tiara var jätteduktig, blev ganska studsig men jag kan inte låta bli att tagga både henne och mig när vi ska göra sådana övningar ;) hehe
Hon lyssnade jättebra och på slutet hoppade vi en "bana" på tre hinder på ca 115 cm :D Det kändes verkligen lätt, som det inte känts förut :D SÅ SKÖNT!
Fick värsta självförtroende-boosten efter helgen. Allt känns lätt med henne!! :D :D
Nu ska jag dricka te och virka, som vi ska göra i kursen i skolan :D hehe
PUSS/E

FILMER FRÅN HELGEN

världens finaste hästar
.
.

helagotland.se

Trodde inte det skulle bli så mycket om Tiaras vinst i LCn.. Men det blev det! :)
Här står allt som stod i tidningen :)
Tiara är bäst!

Svar

Alice:
Är det ett dyon träns?
Svar: ja, det är det :)

RESULTAT - WRK

IDAG VAR ALLTSÅ ÅRETS FÖRSTA TÄVLING! som jag har längtat, ponnierna också! Klippte Tiara igår, trodde hon skulle var galen, men shiiiiiit vad fin hon var!!! :D
Sara sov vid mig och åkte med på tävlingen och var slav :')

TIARA

LC, bed A:0/A:0 två faser
Hon studsade massa på framhoppningen och var allmänt jobbig.. Hoppade ganska mycket på lilla så hon bara fick rulla liksom. Det kändes iaf jätteenkelt inne på banan och hon lyssnade grymt bra på alla förhållningar osv!!
Kunde svänga som bara den, var 0-0a och det blev en seger! :D :D :D :D SÅÅÅÅÅ FIN VAR HON :D
lite hemskt att tidningen intervjuade mig efteråt :( hoppas dom inte tar med det :)

LB, bed A:0/A:0 två faser
Hon var lugn som en pannkaka.. Kändes lite halvbra på framhoppningen. La sig i munnen och var pushig innan hindren så jag fick hålla i henne och vi kom i botten.. Hade en halvtaskig känsla i magen när jag gick in på banan och övervägde faktiskt att bara hoppa ettan och typ tvåan för trean (oxer) var GIGANTISK!
Men när jag kom in på banan på henne såg allt så litet ut! Hon var SÅ FIN!
Jag brukar vara lite osäker i LB på henne då hon svikit mig precis innan vi ska hoppa av förut, men nu var både hon och jag med på noterna. ÅH HON VAR SÅ FIN! 
Var 0-0a och fick en tredje placering!!  

MANNE

LB, bed A:0/A:0 två faser
Han var typ perfekt. Taggad men ändå cool och lugn.. Han var inte skrikig och hade rund och fin galopp hela tiden! Var 0a i grunden och var påväg att få en jättebra tid i omhoppningen, men jag svängde för snävt på sista hindret :( är inte van med att han svänger så fort och är så lyhörd. Så han hade ingen chans att hoppa, FET RYTTARTABBE! Men Manne var ruskigt fin och så duktig! 0-4 alltså :)

LA, bed A:0
WOOOOOHOOOOO!!! SÅ FIN VAR HAN!! :D
han var finare den här klassen! Mer taggad och ville mycket mera. Han ville verkligen göra sitt bästa och vara felfri! Ryser när jag tänker på det! Lyssnade jättebra för hjälperna och han var inte alls jobbig i handen. Fick hjälpa honom med spöt 2 gånger, så han skulle komma fram ordentligt :)
Han var helt enkelt K U N G L I G!
0a och en ganska bra tid. Slöt på en andra placering, med ca 2 tiondelar till första platsen! :)


Tävlingen var helt awesome, med massa awesomeness! HAHA :D Inga fina bilder blev det, men jag har samtliga rundor på film :D lägger antagligen upp dem på tisdag :) 
Om någon har bilder på mina ponnis kan ni få skicka dem til [email protected] :D

PUSS/E


T sundbyholm maj -10


M DM -09

hihi

PACKAT OCH KLART!
SARA GILLAR LAKAN MED R<3 *fniss*

Pyssel

Idag ska jag rida, raka iaf T, även M om jag orkar, fixa bådas manar, putsa allt, fixa transporten och massa mer grejer inför tävlingen imorgon!
Så det blir en riktig stalldag idag! inte mig emot :D
Sara sov här inatt, hade väldigt mysigt med henne (som vanligt) hehe :D
Juste, vi har världens bästa kurs i skolan nu.. Sitter och virkar hela lektionerna i två veckor!!! B) NIIIICE!
hehehe, puss /E
så här fin tänker M vara imorgon!

TRÄNINGSVÄRK?

Är ganska nöjd med mig själv nu faktiskt. Har tränat mer idag än vad gjort på VÄLDIGT länge!

Först med idrottsgymnasiet i ca 1 timme. Temat var som sagt rörlighet. Trodde att jag var mycket stelare än jag var. Passet var riktigt roligt och det var bara 6 tjejer med. 5 av oss var orutinerade med "gymgrejer" och sånt. Jag som aldrig provat det tyckte det var grymt! :D
Vi gjorde några övningar med skivstång och på slutet gjorde vi frivändningar 3x10 med 15 kilo. RIKTIGT JOBBIGT. Jag är ju väldigt otränad men det kändes sjukt bra (y)

Sedan cyklade jag typ ca 1 km hem i MOTVIND på typ 3 min. höll på att dö för jag trodde jag skullle missa bussen.

Sen åt jag i bilen på väg hem rån bussen, byta om och ut i stallet.

Sen red jag T&M på hopplektion.

T var sååå fin! Hoppade med så mycket tryck så jag dog nästan, eller inte men ni förstår :D Hon var dock ganska jobbig i munnen, lyssande typ sämst när vi red fram och på de första övningarna.. Hon lyssnar som tur är jättebra när det blir kloka hinder och bana. Min fina ponnibuz! Hoppade några språng på 1 m eftersomvi ska tävla det i helgen :)

M var kunglig! SÅ TAGGAD!!!!!! Vi fick galoppera runt i ridhuset i stooooor galopp så de skulle springa av sig och Manni behövde verkligen det. Han gasade som bara den på långsidorna och tyckte verkligen det var skönt! Sen var han värsta kungen och hoppade en bana på 110 - 120 cm på slutet :) Allt kändes så enkelt och jag "råkade" trycka av honom stoooort på en oxen på 115 cm, SÅ KUL! :D höll nästan på att ramla av, eller inte men det var helt underbart!

SJUKT FLUMMIG TEXT, men jag är trött osv ;) hehehe
nu ska jag duscha och sova! 

PUSS/E

 
stall b-ruden!

JAG BEHÖVER NYA BILDER TYP NUUUUU!

V i s b y

är i visby, i vår lilla stuga :)

Helt underbart att kunna komma ifrån allt ibland och bara ta det lugnt. Kl 14.00 ska vi vara ombytta och klara för ett pass med idrottsgymnasiet, rörlighet står på schemat :) ska bli roligt faktiskt, kul att komma igång och träna lite utan häst :)

Sen är det hoppträning på ponnierna, eller ev båda, annars bara T :D
Kul som bara den, men känner på mig att jag har en pigg ponny på lektinonen ikv!


I HELGEN ÄR DET FÖRSTA TÄVLINGEN FÖR ÅRET! LÄNGTAR SÅÅÅÅÅ!!
T hoppar LC och LB och Manni LB och LA!!! :D :D :D :D :D 

nu ska jag äta lunch. juste, Sara sov vid mig inatt, marabou och grey's! Supermysigt! <3

PUSS/E


världens finaste 


T som i Turilla




























det gör så ont och jag älskar dig så mycket. världens finaste Turilla


FREDAG

Idag har jag varit slö.. Försov mig i morse, så ingen skola (y) synd bara att vi hade den roligaste kursen idag.. men så är det.

Först ut idag var Tiara. Jag hade graman på henne och hon var ganska jobbig i början. Blev rädd för några stockar som låg påvägen till stället jag skulle rida och stegrade och gjorde kaprioller några gånger.. Töntig häst! :)
Men sen var hon riktigt fin! Sökte sig neråt och framåt. Nästan lite för mycket på slutet och hon blev ganska lång och låg. Jag tappade då axlarna och orkade inte riktigt sätta henne på rumpan :) Märkte också då att hon är lite slapp och orkade inte riktigt gå under sig hela passet.. Något vi ska jobba vidare med! :) Jätte nöjd med henne!

Manne var ganska spänd idag också.. Hade dressyr-sadeln och han spände spec nacken extra mycket. Var ganska jobbig då han bara försökte komma undan allt arbete och jag var trött, så han slapp lite.. Men traven kom vi igenom och tillslut släppte han upp ryggen och sökte sig neråt och tog stöd på bettet (y) Så då var han fin!

Sen fixade jag stallet och mor och jag körde in mat till hästarna på lösdriften :)

PUSS


den jag saknar, T U R I L L A

Torsdag

Mamma och Amanda var i Sthlm, så jag gick upp kl 6 och slängde ut hästarna och gav den mat osv. Hade egentligen tänkt rida T innan skolan, men orkade helt ärligt inte.

När jag kom hem från skolan kastade jag mig ut och red Manni medans det ännu var ljust :) Han var ganska spänd och lite tjaffsig i början men riktigt fin på slutet! Han släppte upp ryggen hur bra som helt och hade lika mycket stöd i båda tyglarna. Jag typ njöt mest. SÅ FIN VAR HAN! :D

Tiara vilade :)

Sen fixade jag stallet och allt det :)


ravelli

Onsdag

Väcktes av att mamma ringde och skrek att hästarna hade rymt. Fick kasta mig ur sängen osv. Min syster fick jag upp till slut och mamma ringde igen. Hon stod då och höll i två hästar i grimmorna. Så jag och Amanda tog bilen och körde dit. Sen fick vi leda hem hästarna (tre stycken) typ 1,5 km.. LITE JOBBIGT om man äger så :p dog typ av trötthet, sen lagade vi staketet i hela hagen.. så var inte klara förrän efter typ 3 h..
Min 2åring är ett litet svin och rymmer! :(
.
Sedan vilade jag lite och gick för att kolla att alla hästarna var kvar.. Var lite stressad då jag skulle rida M, fixa stallet och fixa Tiara inför lektionen. Jag hade med mig min fasters hund, som inte kan gå lös då han springer iväg. TROR NI INTE HA KRYPER UR SELEN DÅ ELLER? så då jagade jag en hund i typ 20 - 30 min -.-
.
min söta hund!
.
Manne var iaf såååååå fin! Hittade ett ställe att rida på (YYYYYYYYYYYYYYYYYY) nöjd med mig själv!
Jobbade väldigt mycket i galopp och att han skulle ha jämt stöd på bettet och lyssna lika bra för skänklarna. Har märkt att hans vänstra galopp är väldigt mycket sämre än den högra, så jobbade mest i den vänstra. Han var jätteduktig och släppte upp ryggen väldigt bra på slutet. SÅ SUPERNÖJD MED HONOM!
M
.
Hopplektion med T sen. Hade förväntat mig massa bock och typ döden. Men hon var verkligen över förväntan och så fin! Väldigt pigg dock, men det var bara kul liksom. Jag var lite galen en gång och vi hoppade av typ 5 meter ifrån ett räcke på typ 70 cm. :D Lisa ba, "så som Emma gjorde får man INTE göra!!" hehe, vi hade kul iaf!  Men hon var väldigt taggade och ofta studsig, men jag gillar ju det! 
Ska bli lite mer seriös med henne nu, jobba ordentligare hemma osv :))
sötaste
.
CRED TILL DEN SOM ORKAR LÄSA!

fina djur!

mina djur var fina idag, men lite smått galna! T:et bockade och Manni studsade ;) men ack så söta :D
Imorgon kommer Sara hit och förhoppningsvis ska vi klippa T då! Hon behöver verkligen trimmas, ser förjävlig ut ;D HAH
juste, i slutet av månaden ska jag träna för Traudi Björling! Någon som tränat för henne? Det är med skolan jag ska träna, och Tiara får gå passet! Måste börja finlira lite dressyr på henne nu (y) Ska bli väldigt roligt att se vad hon går för. Har ju bara tränat dressyr på henne typ en gång tidigare och det gick mindre bra ;)
Jag har inget att skriva om.. VAD VILL NI LÄSA?! :D
PUSS/E
jag och sara är såååååå fina!

RSS 2.0