Tävling imorgon!

Det är alltså tävling på imorgon, Söndag! :D Eftersom vår klubb håller i tävlingen kommer mamma typ sitta i sekitariatet hela dagen, men Nelly och Rosans ägare ska hjälpa mig istället :) Lite jobbigt med tre hästar i samma klass, men det löser sig alltid :D

Nelly går LC och LB laget
Rosan går LC och LB laget
Tiara går LC och ev LB, om hon känns fin (tävling tredje helgen i rad för hennes del).

juste, imorgon tar lovet slut också! KUL! :((((

PUSS/E


onsdagtorsdagfredag

onsdags gick alla. Rosan fick gå tuffast och lärde sig gå klokt i form och skritta låååångsamt :D tror ni hon var sur på mig eller!? :D Men fan vad fin hon va!!!!

manne gick ganska lugnt, lågt och lösgörande bara.. Samma för Nelly! :) 

Tiara hoppade på kvällen och det gick sådär, kunde gått bättre och kunde gårr sämre! :)

I torsdags red jag Rosa, joggade lite för att få bort den värsta slaggen i musklerna på henne efter passet dagen innan. Sen red jag T också. 
Hon var lite, eller mycket jobbig.. Värsta puschig och så, fick jobba med att få upp henne i formen mera :)
Nelly och Manne vilade då :) 

Idag har jag bara ridit Nelly och Tiara :) 
Nelly försökte jag bara hitta takten på och typ få henne lugn och vila i stelget. Tiara fick vara mysponny idag så det blev en snabbtur barbacka :D skrittade bak och fram sista biten hem^^ hehehehehehehe


nellsan


MANNIBOY, my horse is amazing


Tiara

har inga andra bilder på Rosan, blir förhoppningsvis flera imorgon, om mamma vill ta kort på oss :D



PUSS /E

Hoppträning för Hillevi

Hopptränade Nelly (som jag tävlat förut) och Rosan (Poetic Rose) då deras ryttare är bortrest :) Jag ska även tävla dem i helgen :)

Hoppade som sagt för Hillevi som jag aldrig tränat för förut, men det gick bra tycker jag! Nelly var först ut det vi behövde jobba på mest är att hon ska få en mer aktiv galopp och mer på rumpan, så hon orkar hoppa bra och med rumpan in under sig. Vi måste träna på att bibehålla trycket genom svängen mera :)
Men jag var väldigt nöjd med henne och hoppade en bana på ca 100 cm på slutet :)


Nellsan LB i somras

Efter det var det Rosans tur. Har dock aldrig suttit på henne innan och hon är väldigt speciell :) Jag vet inte vad hennes galopp är för gångart, väldigt annorlunda i början ;) Hon är en liten turbo-tant! Men väldigt härlig att hoppa! Gick väldigt bra och hoppade en bana på ca 100 - 110 på slutet!


Carro och Rosan!

Nu går de här hemma i en hage utanför stallet! Eftersom Carro är bortrest kan de inte vila fram till tävlingen, så de åkte hem hit :)) Jag tävlar de i LC och LB på söndag :)

Sjukt kul ska det bli! :)

Idag gick bara Tiara och Chelsea, en lugn tur! :)

PUSS/E

RESULTAT - TIRK

Jag älskar Tingsryd! Ska lätt bo där när jag blir gammal :D Eller iaf TIRKs anläggning och hela stället ;) hahah :D I alla fall om jag får ta med mig SARA :D

LÖRDAG

TIARA

LB A:0/A:0 två faser
Hon var väldigt lugn och jag travade fram henne extra länge, och hon kändes till och med lite slö för skänkeln :D Läktaren är ju längs långsidan i stora ridhuset där självaste tävlingen va i. Tiara taggade ju såklart till som fan varje gång jag red förbi den.. Hon tycke ju tom att läkteren på sindarve är jobbig (den sitter på halva kortsidan högt upp). Så jag trodde det skulle gå piss när jag kom in på banan^^ På ettan och tvåan red jag ganska mesigt, sen så stannade vi på trean (kombenation) men hoppade den sen och hade värsta trycket i henne :) Ashärlig runda efter stoppet! :) 

LB A:0/A:0 två faser
Hon var lika lugn och cool i den här klassen. Men när ryttaren innan mig hoppade, vägrade hennes häst och kastade sig på tiara :o Fast  jag stog jättelångt bort :s Tiara blev trampad men skadade sig som tur var inte. Sen när jag red mot tvåan stog båda ryttaren före mig och efter mig och tryckte, så en var påväg ut bakom hindret när jag red mot det, fyfan vad arg jag va! Men Tiara var grym och hade värsta trycket i galoppen så NOLLADE grunden och stannade på ett i omhoppningnen då vi låg stort och jag inte fick fram henne riktigt! :) SUPER NÖJD! :D

MANNE

LA A:0/A:0 två faser
Fick inget flyt alls, eller sämre än vanligt iaf. Hästen var grym, 0-0a och en tredje plats!

SÖNDAG

TIARA

LB A:0/A:0 två faser
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jaa, min häst hoppar med rygg.. Ramlade av på 4b.. hehehehehe

MANNE

LA A:0/A:0 två faser
Superfin häst! Stopp på sista, kombenation vid utgången, men han fattade typ inte att han skulle hoppa så jag tar på mig det, men sur för vi hade sånt jävla bra flyt. 

MSV B A:0/A:0 två faser
Kom bra på ettan, lite nära på tvåan, fick ett pet och stannade på trean. Sjukt svår sväng till trean, så vi hann inte bli klara riktigt.. Men hoppade den och fyran och utgick. Manne kändes inte riktigt på hugget, så jag ville bara avsluta helgen bra och det kändes bra över lag med honom :) 

PUSS /E 


m i vimmerby


tiara i eskilstuna


Tingsryd

Åker till Tingsryd imorgon, så jag tar bussen hem kvart över ett från skolan :)

Ska ännu packa allt imorgon, men allt putsande gjorde jag ikväll :)

Tiara ska hoppa LB, LB på lördagen och LB på söndagen. Superkul! :)
Manne ska hoppa LA, Mvs B på lördagen och LA på söndagen! :)

Vi har varit i Tingsryd 2 gånger tidigare, 06 och 08, vi kör på varannat år xD Jag gillar stället grymt mycket och förra gången vi var där var manne placerad i alla klasser varav två vinster! :) Ingen press nu nej xD

Båten går 17.00 imorgon, inne i oskars 20.20 och sedan har vi 18 mil dit :)

Så nu kööööööör vi :D
 

manne tingsryd 08


manne tingsryd 08


T som i Tiara

Världens finaste Tiara! Hon var så jävla fin på träningen så vi tar med henne istället för Turilla till Tingsryd.
Temat för träningen var kombenationer, så banan var bara de tre kombenationerna. Men det var en väldigt givande träning :)

Tiara var grym och bäst! Hoppade banan på 100-110 cm och ett B-hinder var 120 cm :D Så fin och världens bästa feelings! :D 

världens finaste Tiara 

Tävling WRK

Imorgon blir det tävling med Tiara! LC och LB :D
U N D E R B A R T !
Vi har ju inte tävlat LB på ett tag så att vi ska bli säkrare med varandra igen.. Så det ska bli grymt kul och jag är jättetaggad!! (YYY)
PUSS/E

LÖRDAG

Dagen har varit ganska seg om man kan säga så ;) hehe
Red Manne först, gick helt okej. Kunde gått bättre, kunde gått sämre :) Man han tog bettet bättre idag iaf och slappnade av efter ett tag.. Jag kände mig lite kass, men Manne var fin :)
Sen vart det Turillas tur medans mamma rakade Tiara :)
Turilla var typ pain in the ass.. Skitjobbig verkligen.. Jag gav upp efter ett tag och ledde hem henne. Varje gång jag tog en halvhalt kastade hon upp huvudet och var nära att nocka mig.. Så jag lade ner den ritten, orkar inte gräla med henne hela tiden..
Sen var det nyklippta Tiaras tur :D Hon var lite som en tickande bomb. Hon stegrade när jag gjorde halt och bockade när jag fattade galopp^^ Men hon var bäst ändå :D Hoppade några buskar för att bli av med energi :)
biff Tiara

Brake O´day

Brake O´day var min första och bästa C-ponny! Han var endast 135,3 cm hög, men hade världens bästa galopp :)
Min syster fick låna honom av våra kompisar när han var 5 (2001) Han kunde typ trava rakt fram och liiiite galopp bara. Amanda jobbade honom väldigt mycket och han blev jättefin!

Amanda och Brakan

När ägarna sedan ville sälja honom bytte vi honom mot ett halvblod vi hade fött upp då jag och amanda var för små för att rida in en halvblodsvalack.
Mamma skrev då Brakan på mig och detta var nog 2002 någon gång. Jag började rida honom lite smått, med snodd då förstås :p Kunde inte så mycket själv, men han lärde mig otroligt mycket!
Vi tävlade ganska många LD och även en maskeradhoppning. Vi var mumier och vann :D

-02 tror jag.

Vi debuterade LA på DM 2005 och kom då runt på 4 fel (ett pet).
På hoppträningar gick han på samma avstånd som ridhästarna, så hans galopp är stoooor :)
Början av -07 lämnade vi Brakan vid min ridlärare Lisa Horwitz på kortningsskola :) Vi fick ta hem honom tidigare än planerat då han mat-strejkade... Hahah, men han fick verkligen lära sig att korta galoppen! VÄDIGT MYCKET! :) Han blev mycket starkare i bakkärran och hoppade bättre. Han var bara där i tre dagar, men det hjälpte mig något otroligt mycket :)

massa skutt :D DM 2007 LA, fyra fel. 


Brakan och jag kvalade till MHP-finalen 2007 men det gick kasst i täby. Red inte alls bra och det var ca 35 grader varje dag..

täby 2007

Vi kvalade Mvs B, men startade aldrig pga min längd.
Jag har alltid haft lätt att gå före Brakan, och han stannar direkt om han får för mycket tyngd fram.
När vi skulle vet besiktiga Brakan för försäljning 2008 var han halt fram. Vi kollade men hittade inget, troligtvis spark på mjukdel i bogen. Han vilade i 4 månade och sedan satte vi igång honom igen. Jag tävlade honom i LB sommaren 2009 och han såldes i december samma år.
Det är nog det värsta jag gjort, sålt min prins. Han har det jättebra där han är nu, men han är inte här. Och kommer kanske aldrig tillbaka. 8 år tillsammans och jag skulle bara göra om allt än en gång om det gick.
Världens bästa Brake O´day, jag älskar dig för all framtid <3












spola fram ca 40 sec. sista tävlingen i min ägo. Världens bästa Brake O`day<3
mamma grät när jag red i mål.



jag kommer alltid älska dig. föralltid du och jag <3

Ny header

Ny header! Vad tycks!? :


den gamla:


PUSS E

Träning T1

Igår var det som vanligt hoppträning :) Var i visby för jag har jobbat på någon studie- och yrkesmässa innan så det var bara att ta bussen ut :) Mamma hade glömt martingalen så hoppade henne först utan, hon bockade när vi hoppade fram ;) hahaha, det var max 50 och hon tyckte det var grymt kul^^ 
Efter ett tag tog jag bort sporrarna och kortade lädrena, så jag fick mera tryck i stigbygeln och orkar hålla om henne bättre :)

Innan banan fick jag låna en martingal av Lisa och hon var G R Y M T fin :D Hon bara sög på allt och hoppade mig ur sadeln lite.. Fick ett väldigt tryck i galoppen och bakbenen :) Hoppade några extra språng på 110 :)

Efter lektionen red jag Chelsea lite på utebanan på Sindarve :) Joggade henne max tio min, det var mest social träning och hon skötte sig jättebra :D

Sedan skynda sig till bussen och åka till Visby igen ;) Hahahaha :) Var på mässan idag också (torsdag) Så när jag väl kom hem var mitt huvud dött.. Stackars hästar fick vila idag igen.. men dom dör ju inte :) Hihihi

PUSS / E


bästa manne i vimmerby -10


tiara

Ändring

Ändring i protokollet.. Alla får vila idag... Har så grymt ont i ryggen och är helt dööööd! Tiara knäckte till min rygg igår  - det var ju dumt! :O aja, skriver kanske mera ikväll :) PUSS


big RAVELLI <3

ojojojojojojojojojojoj

JAG HAR GLÖMT ATT BERÄTTA! Vi har fått tillskott i stallet :D Mitt halvblod CHELSEA har flyttat in till mitt stall nu :D Super mysigt! Så nu har ju fyra hästar som jag rider :) Mamma är dock alltid med när jag rider henne pga hennes gamla sadeltvång och det :) Mamma ska filma när jag rider henne imorgon så får vi se vad det blir med det :)

Igår (söndag) red jag alla fyra :)
Manne och Tiara fick galoppera som några dårar och Chelsea och Turilla joggade mest :)
Jag fick verkligen fram araben i Manne (68 % arab) och det gick stööööört fort :D

Idag har Turilla och Manne vilat :) Tiara gick typ halvt dressyr och Chelsea håller på att lära sig svänga och ställa :D hahah

Imorgon ska ponnyerna gå och chelsea vila :D

btw, PARADISE HOTEL ÄR BÄST! :D

PUSS


turillaturillaturillaturillaturilla <3

lördag

Dagen har varit väldigt skön! Sov typ 10 timmar inatt, så jag är utvilad nu :)
ridpassen idag:
Började med MANNI! Red mycket volter och jobbade med att få honom runt innerskänklarna. Han brukar inte ta stöd poå bettet och bara fusk-ställa men han blev bättre på slutet :)
Efter det blev det TURILLAS tur! hon fick gå på en lugn skrittur på hackamore.. Sjukt mysigt! joggade lite och typ 10 meter galopp, BARBACKA :D så det var en underbar tur det :)
Sist men inte minst TIARA! Hon fick vara moraliskt stöd åt våra halvblod Chelsea som min syster red först. Sen lämnade vi dem henne och red och jobbade lite! Det behövdes... haha, nej men hon har så mycket energi nu för tiden, men hon var jättefiiiinnn :DDD
Nu ser jag PS. i love you på fyran :) En av världens bästa filmer! 
PUSS /E
tiara

HAAGA-TRÄNING DAG 2

Har varit i visby, därför jag inte skrivit :))

Manne var lika spänd idag och det märktes att han inte tyckte det var jobbigt alls^^
Fick hoppa dem på volt som uppvärming och hästarna skulle vara lugna och bära sig själva, alltså som dagen innan :)
Manne var som sagt sjukt spänd, och även jag var det.. Som skit natten innan :p
Banan hoppade vi på typ 110 - 120, och det gick väl helt okej :) Manne var fin, men jag förstör.. så är det. Jag får typ en ganska rörlig hand, och då blir han irriterad och börjar spänna sig..
Ingen har sagt detta till mig innan, så det kom som en mindre chock^^ Men men så är det!

Jag är inte så jätte nöjd.. Men jag lägger upp film på banan på slutet imorgon :)



minniboy


PUSS

saknaden är stor


charlie 1989 - 2007 rip


tingeling 1994 - 2009 rip






ravelli


världens bästa Brake O´day

HAAGA-TRÄNING DAG 1

Var på hoppträning för Louise Haaga ikväll med Manne! :) Kändes väl sådär.. Kunde gått bättre men även sämre så klart!

Jobbade mycket med rytm och att hästarna skulle hitta egen balans. Det viktigaste var att inte låta hästarna lägga all vikt i handen utan att de skulle bära sig själva.
Ganska skönt att Manne inte gör det, men han tar inte heller stöd i vänstertygeln - vilket är sjuuuukt jobbigt. så varje gång jag tar en förhållning i vänster så ser det ut som att jag typ drar massa för att han flyttar huvudet så mycket :o men jag måste fan bli bättre på det!! :)
Gjorde också massa förvänd galopp och små volter och massa mera :)

Kändes som sagt sådär idag.. Brukar alltid kännas typ underbart efter varje träning för henne, så jag hoppas det blir bättre imorgon :) Idag var det ju bara markarbete och imorgon blir det mer bana och höjder :))

skriver mer imorgon! PUSS


manne tingsryd 2008

RESULTAT - GLR

Vaknade halv 8 och gick upp och knoppade Tiara. Turilla knoppade jag igårkväll :) Tävling idag då!
Gotlands Lantliga RF höll i tävlingen och den var i Puser (gräsbana). Kanske en av gotlands finaste anläggningar! :) Synda bara att dom inte lägger mer energi på underlaget ;) hehe

TIARA

LD, CR
Så fin, 0 fel. peace of cake :D

LC, två faser
Sjukt fin även här. Satte i min egen värld mot ett hinder och slöt och driva (!?!?!?!) så det blev ett stopp :p haha, helt mitt fel ;) funkar ju inte att sitta och tänka på annat på den hästen xD hahahaha

TURILLA

LC, laget.
Mot fyran trampade hon av sig höger framsko.. Gick ut :p hehe.. Just det.. SPRÄCKTE MINA BYXOR NÄR JAG HOPPADE UPP! DAGENS GARV! :D hahaha

mindre bra dag alltså ^^


ruuuummmmpppaaaaahh!

RSS 2.0