he

JA JAG LEVER!
älskling

Paus

Har tagit en kort paus i jobbet nu :)
Har varit ute på en tur med halva gänget och flyttat hästar till massa olika hagar. Nu är barnen iväg och badar så det är lugnt på gården ;) hehe

Chelsea kommer hit snart med min moooor :) Hon har också med mer foder och strumpor till mig ;) hehe
Manne och Chelsea ska gå lite senare mot kvällen, det är så otroligt varmt att jag avlider nu..
PUSS/E

Dag 1

Dagen började med frukost kl 07.30.
Sedan ut och möblera om i fjord-stallet och fixade platser åt alla fjordisar som ska gå på lägret. ca klockan 10 red jag TAMARA som är Lisas söta c-ponny som förövrigt är till salu! KÖPKÖPKÖP! :D
Lisa och Tamara
Sedan fixade vi lite med fler hästar och sen red jag och Sofia Mannebebisar! :D Jag red Triss, som var riktigt fin! Ganska jättelik Manne faktiskt :D
Jackie och Triss :)
.
Vi betäckte ett stooooooo coh sen var det lunch :)
Efter lunch lagade jag och Sof lite sataket, sen fick jag rida min fiiiina hingst!
Manne var sjukt spänd och vi skrittade ut en sväng med Sofia och Pic först, sedan red jag ett tag på banan. Jobbade honom på en 8a över ett litet hinder på typ 40 cm. Funkade jättebra och han blev riktigt hög i nacken och ryggen blev sjuuukt rund!! Riktigt värt pass och fan vad bra det kändes :D
.
Barnen kom sen och vi hämtade hästar, de red lektion, åt mat, fixade stalltjänsten osv! Vi stod och piskade dem en massa! Sjuuukt kul :D hehe vi tvingade dem till massa saker men de skrattade så hoppas dom gillade det ;)
.
Nu har vi bara suttit och snackat skit och druckit te med personalen! JAG GILLAR MITT JOBB!!!
.
Puss/E

manne hoppträning puser typ länge sen

svar

Anonym om Hoppfilm:
vad har hänt med dina andra två hästar? :O
.
Svar: Vilka hästar? :) Humlan vilar ännu pga svullanden hon hade på senan. Men hon är inte halt eller har ont, men jag vill bara att et ska vara klokt innan jag börjar rida henne :))
Tiara är ofräsch på böjprov. Ganska mycket halt. Vi är inte alls för att behandla och hålla på att spruta benen. Därför får hon vila nu och få ett föl :))
Vad det de hästarna du syftade på? :)
.
Det här är vår KAKAN som är 3 år nu, efter MANNE :) hoppas på ett minst lika gulligt föl efter M och T! :D

JOBBEH

Nu är jag på jobbet, dvs SINDARVE!
Känns småfint! jag börjar imorgonbitti och lägerdeltagarna kommer klockan 12 I think! :)
Manne står i boxen och sover, han är den enda som är här ännu.. Chelsea kommer imorgon eller i övermorgon :) Första gången hon inte bor hemma på väldigt länge! Hon kommer skrika sig hes! ;)
.
JUSTE, vi har betäckt TIARA med MANNE 2 gånger nu! Hoppas verkligen hon blir dräktig och att det blir en kuuuunglig liten ponny ;D
.
jag har med mig en dator, så lite uppdatering kommer det nog bliiiii! :D hehe fett fult inlägg, men det får ni leva med! :)))
.
VAD VILL NI ATT JAG SKA SKRIVA OM? nu när jag jobbar så är jag ju lite småseg, men kan kanske fixa ett och annat klokt inlägg :)) så kom gärna med förslag!!!
.
PUSS/E
liten emma hoppar en stor b-ponny = LIVRÄDD TJEJ! :D

Hoppfilm

Här kommer filmen på Chelsea från igår!! :D Hon är så himla söt!
det är sjukt fult i slutet, men orkade inte fixa det efter jag laddat upp den, så LEV MED DET :D hehe


<3

Planer

Idag har jag inte så mycket inplanerat..
Jag och Mamma ska vara i visby på en grej kl 12..
Sen ska jag leka med JULIA och så får vi se vad som händer :)
.
Båda hästarna ska få gå ett lugnt joggingpass iaf :)
.
Någon som orkade läsa hela förra inlägget? :D hehe

brakan och ravvi kirrar somrigaste bilden ever! tror den är från 08 eller 09

Hoppat

Idag har både Chels och Manni fått hoppa :)
.
Vi åkte till Sindarve med Chelsea så hon skulle få lite social träning idag :) Det var 4 andra hästar med och massa hinder, människor och de jätteläskiga fjordingarna.. Först kröp hon typ runt på banan och allt var läskigt.. Värst var helt klart fjordfölet som busade och hon kastade sig när hon var i närheten av den ;) hah
Jag skrittade och travade fram henne, sen hade vi lite pauser så vi bara tog in miljön ;) Haha hon måste ha koll på alla hästar, så hon tyckte det var skönt att bara stå och kolla ett tag så det gjorde vi :)
Efter typ 10 min började hon slappna av massor och vi började hoppa lite.. Hoppade ett räcke några gånger i trav och sedan i galopp... Hon var supermodig och gick av jättestort med mig på korset typ ;) hehe eller det kändes så iaf! Vi hade lite extra svårt att svänga åt vänster och det blev några konstiga språng i det varvet. Hindret låg till och med på 85 cm!! HÖJDREKORD! hon var superduktig och inte alls rädd när vi började hoppa!! :D
.
Sedan lite senare mot kvällen var det Mannes tur.. Pappa hade precis harvat "banan" så red där. Satte upp två räcken med 17 meter mellan. Först jobbade jag med att få upp ryggen på honom i alla gångarter. Jag hade lagt ut travbommar på ett voltspår vid ett av räckena så travade och galopperade på den volten me en upphöjd bom i mitten. Han var faktiskt duktig på den övningen och släppte upp ryggen väldigt bra. Sen hämtade jag mina sporrar (hehe) och rullade in trav/galopp bommarna och började hoppa linjen.
17 meter var lagom på 5 galoppsprång när hindrena var typ 60 och 70 cm.. Så hoppade det några gånger med fem jämna galoppsprång och sedan försökte vi med 6 galoppsprång.. Han var så himla pushig och ganska jobbig faktiskt. I vänster varv var han jättespänd och galoppen var huuuur fyrtaktig som helst! Jag bytte varv lite hur som helt och höger gick helt klart bäst. fick gör ganska många halter mellan hindrena för att han skulle lyssna och det hjälpte ganska bra :) Till slut backade hn av själv och vi kunde rulla fint på 6 galoppsprång i båda varven. Då höjde jag till typ 1 meter och hoppade det några gånger. Då blev fem väldigt trångt och jag fick lägga upp galoppen och gå på 4 galoppsprång. Men Manne var KUNG och det blev inte det minsta kort! :D
.
CRED TILL DEN SOM ORKAR LÄSA ALLT!
.
jag gillar mina hästar! film på chels kommer imorgon! :D


fina tjockismanne

chels för några sedan


Tråkigt

En jävligt tråkig sak är att jag jobbar alla helger i juli förutom en och då är det ingen bra tävling, så jag kommer inte kunna åka på meeting förrän vecka 31 :((((( Det enda positiva är att MANNE funkar bättre i slutet av sommaren och han kan betäcka det som behövs utan att det krockar med ett meeting.. Är lite smått irriterad på mig själv att jag inte åker med till Vetlanda i helgen, men jag gillar inte gräs så mycket.. Men FAN vad irriterande! 

Men i augusti, DÅ JÄVLAR SKA VI TÄVLA!! :D 

 
m debuterade mvs b i vimmerby förra året!

Tisdag

Jag vaknade i Visby, vid Adam. Sen hämtade mamma mig vid 9 och vi åkte vidare mot naprapaten! :) Jag går vid Maria Thalén vid Wellness Kliniken!
.

Jag var inte lika sne som jag brukar, men satte fast en del i ländryggen. Så hon knäckte, masserade och stretchade mig :) galet skönt! sen handlade vi, åt på MAAAAX och sedan hem! :) Jag älskar MAX <3
.
Jag gick och la mig vid typ halv 2 och sov till 5.. hehe men jag blir galet trött efter att jag varit vid Maria..
.
Jag lagade mat med min mor sen och gick ut i stallet typ halv 8.. Red ut en låååång tur på Chelsea men massa skritt! Hon tyckte det var supermysigt och det var ganska nyttigt för henne att få komm iväg på en så lång tur. Vi red en väg vi hon alrigt gått på förut, man ska skritta igenom en gård med massa läskiga saker och igenom en skog är ganska uppväxt och det är pinnar och saker överallt.. Men hon var jätteduktig trots att hon inte såg vart hon satte fötterna i skogen.. Som tur är vet jag vart hon ska gå ju! :) Men i skogen var det massa mygg och ett livet dike som var halvt igenväxt och traktosspår i.. Hon blev typ galen på myggen och lite rädd för diket.. Spå hon började rygga och hade typ hela kroppen full med mygg... Så jag hoppade av och ledde henne igenom diket. Sedan snabbt upp ch travade ur skogen där det var klok väg! Hon blev skitglad när hon kom bort från myggen och sen travade vi en bot hem! :)
.
Chelsea har blivit så himla duktig!! Är lite småstolt över henne faktiskt!! :D :D
.
Manne vilade idag :)


jag saknar dig älskling

CHELSEA

Anonym om Hjärtat:
kan du inte förklara vem hon är? är hon din unghäst eller lånar du henne bara eller hur är det? ;)
Ja, det kan jag göra! Chelsea är vår egna uppfödning och föddes 2003 och är alltså 8 år! :)
.
Vi lämnade Chels vid Lisa Horwitz som 3 åring och då hade mamma ledit henne i träns och sadel här hemma. Hon var alltid spänd och nervös. Och om man klappade henne så ruskade hon huden sådär som de gör om en fluga sätter sig. Hon var alltid otroligt känslig i huden och när hon skulle på inridning så började problemen. Hon hade sån otrolig sadeltvång och var jätteberoende av sin syster när vi gjorde ett nytt försök till inridningen när hon var 4.
.
Hon bockade alltid järnet när hon fick på sig en sadel och kastade sig in i ridhusväggen med Lisa på ryggen en gång. Så jag och min syster red henne inte, utan Lisa red in henne.. Tillslut ändrade vi taktik, eftersom att vara snäll och ta allt i hennes takt inte fungerade. Så Lisa satte hårt mot hårt och då gjorde hon massa framsteg! :)
.
När hon var 6 år (tror jag?) var jag med på en unghästlektion med henne och det var då jag red henne första gången. Hon gick som på nålar och tyckte att alla andra hästa var huuur läskiga som helst. Hon vill ha koll på allt som händer och blir ganska stressad när det händer något hon inte har koll på.
På den hoppträningen bockade hon, snurrade runt i en cirkel och stegrade sig, så jag hoppade av! Lisa skrek SLÄPP och mamma skrev HÅLL I! jag lynnade såklart på Lisa ;) hehe. Hon var ganska kaxig och testade mig lite då..
.
Jag har liksom att igång henne i omgångar, men sedan har inte tiden räckt till helt enkelt..
Det var ju meningen att min syster skulle ha henne först, eftersom hon är äldre än mig.. Och Amanda har spelat fotboll och hållit igång 2 hästar hela tiden, så Chelsea fick liksom inte plats tidsmässigt..
.
Men nu har jag tagit tag i henne lite mer (mycket) då vi fik ta bort hennes halvsyster (Cheline) som jag egentligen tyckte om mycket mer eftersom hon var min typ av häst.. Men nu känns det som att det är Chelseas tur att utvecklas och hon verkar ha mognat massor!
.
Chelsea är alltid den som kommer fram till en först i hagen och dyker ner med huvudet i grimman! Hon mår bäst om hon blir riden varje dag och på nya ställen! Jag har verkligen fastnat för henne mer och mer nu. Den här hästen tänker jag inte släppa i första taget!!

UT

Nu ska jag ut till mina djur! Ni fick en ny header så länge! lite småful, men jag kände ett behov av en ny ;) hehe!

HA DE!


BILDER N

Här kommer lite bilder från dagen.. Martin Svärd är fotograf! :D
Bilderna är från båda LCn & LBn! :) ENJOY! 




Resultat - HRK (dressyr)

Nu har jag kommit hem från tävlingen med Nelly! Har precis ätit och tar nu det lite lugnt i soffan :D
LC:2
Här var hon ganska lång och väldigt seg på banan. Men det kändes ganska bra ändå! Jag fick jobba som fan och hon försökte lite :) Det var en Clear round, så bara man fick över 62 % fick man rosett. Nelly och jag fick 65 % och kirrade biffen :))
LB:0
Här kändes hon egentligen bättre. Men LB:0an är verkligen inte hennes bästa program då det knappt är något trav-program och mest ökningar i traven. Massa galopp som hon har det jobbigt med då hon blir så lång. Jag hade blåsor på händerna också, så jag hade jättesvårt att hålla i tygeln.. Men jag är nöjd med henne! Vågade gå på henne mycket mer och trycka ihop henne på ett helt annat sätt :) Vi fick iaf typ 64,96 % eller något sådant, så jag är ganska nöjd med tanke på att jag ridit henne så lite nu på sista tiden :))
PUSSS/E

bilder kommer ikväll

DRESSYR

Nu har jag lärt mig dressyrprogrammen.. Eftersom jag ridit dem förut, så var det inte så himlan jättesvårt :)
Det blev en ändring inför imorgon. Jag ska bara tävla Nelly, inte alls Rosan. Rosan är typ 17 år och har typ aldrig gott i form, så idag skrittjobbade jag henne i ca 35 min och hon blev riktigt trött i huvudet.. Så vi skippar den här dressyrtävlingen och Nelly får gå två klasser istället :))

TAGGAAA!!


pippihästen ROSAN

Hjärtat


Mot Näs!

Nu ska jag mot NÄS för att rida D-ponnyerna Poetic's Rose och Nelly :) jag har irdit dem många gånger, och även tävlat dem! Imorgon ska jag tävla dem i dressyr ;o ;)
Nelly ska gå en LB:0
Rosan ska gå en LC:2
hehe wish me good luck! :D
nelly är biffN

17 år ung

Ja, då var man 17 år! Fysjutton (hehe) vad gammal jag är! Men men. Födelsedagen var jättemysig och jag delade sänge med mina favorifer sen! Underbart mysigt!

Nu är jag fylld med saknad och trötthet. och jag vill bli 18. NUNUNUNUNU!
Det är iaf bara ett år kvar nu, men ett år för mycket! eller nej, jag vill inte bli 18! Vill inte släppa ponnytiden! FAN, jag vet inte vad jag vill!

Puss från en mycket virrig tjej.


sara <3

maris <3

Nyfunnen kärlek

Ja, jag och Chelsea har verkligen hittat varandra! SÅ JÄVLA SKÖNT! Hon är så himla mysig och hur lugn som helst nu när jag håller på med henne själv. Förut vandrade hon runt och skrek hela tiden, men nu står hon still och typ njuter :) I ridningen kan jag lita mer på henne och hon litar mer på mig. Jag kan säga till henen om hon gör fel utan att hon blir arg :)
.
Idag red vi ett ganska kort men intensivt pass! Hade egentligen tänkt rida den rundan som jag brukar rida med henne, men tråkigt som fan att rida samma väg varje dag så idag chansade vi lite och gick in på en vall! :D Först kände jag att hno fick lite sommarkänslor och hon blev lite spändare ;) Men jag travade på som vanligt med handen i "skrajremmen" ;) Vi skrittade tom över ett dike B) Ídag kunde jag träna ganska jättemycket på styrningen eftersom det var så öppet och inget självklart spår. Så vi gjorde lite volter och sådär. Jag märkte att traven bara gick fortare oh fortare och tillslut ramlade vi in i galopp :D Galopperade ett varv i ganska lugn galopp på vallen. Sedan travade vi lite coh bytte varv och gjorde samma med galoppen! Jag är så sjuuuukt nöjd med henne! Hon har utvecklats otroligt mycket på bara några veckor och det märks verkligen att hon vill så himla mycket! :) GAAAH, jag har blivit kär i mitt lilla orangea sto!




Manne var galen. Stack in på en vall och drog iväg i galopp. Mindre roligt kille som inte borde nämnas i det här kärleksfulla inlägget!


Ändrade planer

Det blev trots allt lite ändrade planer... Manne sov inte på Sindarve, utan är hemma i sin box där han trivs bäst :)

När Håkan kollade på honom tyckte han att han var jättefin! :D Det enda jga skulle göra var att stretcha (?) hans ljumskar :) De blir väldigt belastade när han betäcker, så det skulle jag göra efter varje pass :)

Vi vattnade alla hästar och jag städade stallet en snabbis, så kom inte in från stallet närmare 11.. hehe :) Men det är ju trots allt där jag trivs allra bäst! :D

Imorgon är det skolavslutning och SOMMARLOV! som vi har längtat


PUSS/E


han <3

C

Jag älskar min häst! Chelsea har blivit så jävla duktig nu!!!!! VI GALOPPERADE till och med på en vall idag! Så jhävla kul att hon bara ställer upp nu, inga konstigheter liksom! :) Sedan när jag skulle spraya henne med flugspray höll hon på att mangla mig in i väggen, men vad ska man göra? ;) hehe
.
Jag är så nöjd med henne! Hon börjar verkligen lita på mig nu och det finns inte ens en liten påbörjan av bock! :) Förut bockade hon om hon blev det minsta rädd och om man kom lite ur balans, men idag blev hon rädd typ 2 gånger så hon höll på att dö, men tänkte bara framåt och bockade inte :D :D Hon kommer nog bli riktigt bra om man bara lägger ner tid på henne! :D
.
Nu ska Manne iväg till Sindarve! Först ska han betäcka, och sen ska Håkan Lundell (kiropraktor) kolla på honom :) Sedan ska han sova där eftersom han troligtvis har ett sto imorgonbitti :)
Puss/E
världens finste

Chelsea & Manne!

Idag är det Chelsea och Manne som ska ridas. De ska gå ett lugnt pass var och typ mest myyyyysa! :D 

Vet ni en sak? eller två.. hehe. Imorgon slutar jag skolan, SOMMARLOV! och sen på onsdag fyller jag år :D :D :D onsdagen kommer nog spenderas med mina favoritmänniskor! :) 17 är ju ingen rolig ålder :(  men det är bara ett år kvar till 18 då :D

haha luddigt inlägg, men det gör väl inget? :D PUSS/E


krama sara på studenten! tog bilden av julia!

HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA


hahahaha adam <3

det finns inga ord


jag älskar dig otroligt mycket

RESULTAT - SKOGSLOTTEN

Nu kommer resultaten från Skogslotten med Manne! :D Jag kan ju säga att jag blev besviken på att banan var så liten och att underlaget inte alls var så bra jag trodde det skulle vara.. Sög riktigt mycket i hästarnas ben! ;o Men annars var det en riktigt trevlig tävling och det var skönt att inte ha hästarna på tävlingsplatsen :)

FREDAG

LB, A:0/A:0
GAAAAAH vad han var fin! RIKTIGT FIN!!! Jag kände vilket tryck han hade och vi var felfria i första fasen och fick till en GRYM tid i andra fasen, men tyvärr föll sista bommen... Men jag var så nöjd med honom så det gjorde inget :) Banan var nog lite väl klurig för att vara en LB, och hindrena kom ganska fort.. Det var endast 5 felria i båda faserna av ca 40 starter och som snabbade 0-4an så kom vi 6a :D
Vi satt på läktaren och Manne stod på släpet när de ropade upp vilka som skulle in på prisutdelning! ;) Lite kaos, men vi hann!! :D

LÖRDAG

MVS B, A:0/A:0
Eftersom Manne var så fin på fredagen så satsade vi på en mvs b denna dag. Han var jättelugn och nästan seg när jag skrittade fram, så jag funderade verkligen på om han skulle hoppa ett hinder ens.. Men på framhoppningen tände han till! Blev skitjobbig och kunde inte ens skritta. Han var rädd för alla hästar och hoppade så jävla bra verkligen! Vi hoppade typ bara 6 språng eller något och det räckte verkligen :)
Inne på banan var han som en dröm! SÅ JÄVLA FIN! Vi kom bra på alla hinder och jag kunde bara stötta honom i alla hans beslut. Vi var felfria i grunden och petade a-hindret i kombinationen i omhoppningen! :) Så slöt på 0-4 och kom 6a igen! :D :D :D En toutch från att kvala mvs a, men jag svävade på moln efter den rundan!
SÖNDAG

MVS B, A:1/A
Manne ville inte.. Han var nog för trött efter tre dagar och massa brunstiga ston.. Stannade på 4an, efter 3 jobbiga språng.. Men jag är ändå nöjd med honom efter lördagens runda! :)

Lättnad

Jag har inte uppdaterat pga att adam har varit här och i tisdags när jag skulle rida humlan, så såg jag en svullnad på vänster framben. vi trodde direkt att det skulle vara en senskada, så jag var lite ur och orkade inte skriva något..
.
Men nu har veterinären varit här. Hon klämde, kände och ultraljudade Humlans svullnad som lagt sig otroligt mycket sedan tisdags då vi kylde och lindade henne med vadd. Svullnaden har som en liten hårdnad på yttersidan, så det såg inte ut som en typisk senskada. Jag sprang även med henne och hon var fräsch! Vår veterinär tror att Humlan typ sparkat på sig/blivit sparkad eftersom det bara var en blödning. Hon letade också efter tynnestagg, men hittade inget :) Så nu ska bara svullnaden lägga sig lite mer sen ska jag börja skritta igång henne igen :D SÅ SKÖNT!
.
Sedan böjde hon Tiara.. Tiara var mycket halt på högerfram.. Så det var mindre kul. Annika (veterinäreren) tycker att vi ska betäcka med MANNE istället för att behandla och jag håller verkligen med! Men vi ska ännu diskutera det lite mer, men förhoppningsvis blir det ett Manne/Tiara föl nästa år! :)

TAGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAA

Kolla på dessa filmer och TAGGGGGAR!


nu ska jag fortsätta packa!

TORSDAG

Imorgon är det mycket som ska göras..
.
Allt detta:
Manne ska joggas.
Chelsa och Humlan ska få sig en tur.
Alla hästar ska vattnas inför helgen.
Bilen ska städas.
Vi måste hämta ensilage till Manne inför helgen.
Putsa och packa ALLT till mig och Manne.
Tvätta och linda Manne.
Packa mina kläder.
osvosvosv!
.
Vi åker här hem ifrån ca 14.45.. Båten går 16.45 och vi ska vara där till ca 15.. Vi ska även handla mat inför helgen, därför vi ska åka så tidigt :) Sen tar det ju en timme till Visby också :)
.
Hinner nog inte skriva imorgon.. Puss/E


MANN

HOPPTRÄNING HUMLAN

GAAAAAAH!! Jag är så nöjd med Humlan! Hon var sååååå fin!!! Eftersom hon har blibit så stark och pushig nu när hon börjar orka mer, så prövade jag först att rida med jaktstång men hon ville inte riktigt gå fram på det och när jag skulle börja galoppera så stod hon bara och studsade.. Därför bytte vi till ett gummipessoa, men vi satte tyglarna i den översta ringen så det var jättejättejätteliten hävstångseffekt. Alltså blev det inte så att hennes nacke blev knäckt, som det blir om man har tyglarna i de nedre ringarna.
Humlan var iaf JÄTTEFIN på bettet och jag slapp ta galet mycket i henne. Hon var superfin och sög verkligen mot hindrena! :)
Vi ska nog iaf köpa ett gummibett till henne också :)
Hoppade en banan på typ 90-100 cm på slutet och jag hann bli klar till typ alla hinder :) Det är väldigt skönt att vi slipper ha bråttom med henne utan kan ta det i vår takt och inte behöva stressa och en massa krav :) Hon är ju trots allt gigantisk ;)
Juste, vi mätte henne i transporten, hehe.. ca 172 cm :) Precis lagom helt enkelt :P

RSS 2.0