Hästlös och Hjärtlös

Så känner jag mig just nu. Skulle göra vad som helst för en häst. Har provridit några, men ingen är ju som Humlan.
Jag hatar det här. Saknar dig så otroligt mycket.

Putte kommer ha det riktigt mysigt inatt! ...

mms_img55082 (MMS)

Putte kommer ha det riktigt mysigt inatt! Mamma har precis varit och hämtat dus till mina fina killar :)


FULLT ÖS

Idag har det varit fullt ös hela dagen! Försov mig till en början, men sen speedade det upp sig mycket!

Har varit och ridit en galoppör idag! SJUKT KUL!!! :D gick lagom fort sådär! mådde bra efteråt, men har fått ganska ont i min äckliga rygg som inte pallar nånting. Hästen heter iaf Bounty och är tre år. Det är typ det enda jag vet ;) Haha, han har gått löp också, det vet jag :D Han var jättefin i munnen och galoppen är ju bara to die for! :D


Efter det åkte jag till stallet och red Manne. Mockade och fixade på förmiddagen :) Red ut Manne i skogen! Han var ganska (jätte) pigg! :D Lite småkul kul :) 

Efter det putsade jag lite för att fördriva tiden, sedan fick de komma in och jag åkte hem och bytte om. Sedan vad det dags för en provridning :) Mer än så säger jag inte :)

Nu ska jag se Grey's!

bästa


SVAR

Anna om FRÅGESTUND:
Hej är FORTFARANDE lite förvirrad när det kommer till era hästar... Du har Manne, Tiara är dräktig, så långt vet jag.. Men hur många unghästar har ni och står dom alla i När? :)

Svar: Hej! Ja, Manne står här vid oss eftersom jag rider honom regelbundet. Sedan tog vi hit min 2,5 åring som heter Checkpoint, men kallas för Putte. Han är e. Luckypoint och ue. Amiral :) Honom håller jag på att socialträna och bara massa basic grejer. I När står Chelsea, (som jag har skrivit ganska mycket om i bloggen), Tiara, Check it out (Kexet, som hon kallas, e. Manne) och hennes helsyster Cheerleader (som kallas Kakan) :)
Vi har alltså Kexet, Kakan, Chelsea och Tiara i När :)


Anna om FRÅGESTUND:
Hur går det med att hitta en ny "stjärna"? :) Altså i stället för Humlan...

Svar: Det går väl lite sådär. Har hittat någon man fastna för men sen är det alltid hjärnan som förstör. Vi har bara kollat hästar på Gotland än så länge :)


jennifer om FRÅGESTUND:
Hur vill du att din häst skall vara? alltså temperament mässigt osv? Nämn en häst som liknar det du är ute efter som finns på denna ö?

Svar: Jag vill att hästen jag kommer köpa ska vara lugn och harmonisk i sig själv. Alltså inget stressigt som kan bli farligt. Den får gärna ha mycket huvud, bestämd och envis, bara det går att få den med sig och att det inte är dum på något sätt. Den ska vara lite känslig men säker på hinder och rolig att rida på marken också! :)
Jag tycker om POMMIS, på tävlingsbanan men har hört hur han är hemma.... haha! Det finns väldigt många fina på Gotland faktiskt, så det var jättesvårt! Är faktiskt lite svag för Chippen, som Angelica Martell har, trots att han är bockig osv :)


jennifer om FRÅGESTUND:
Vilka ponnyer/ hästar skulle du kunna tänka dig "ha i ditt stall" som finns på gotland osv?

B-ponny: Parc Pete, helt klart!
C-ponny: Knappekullas Waquero, om det stavas så ;) Loke, Wizard, Kenmare Lass, ah det finns många fina c-ponnyer!
D-ponny: MANNE, TIARA, Hector, Gervides Älvan, Poetic Rose (såldes från ön i somras, men gillar henne)

Ridhäst: Pommeroy, Chippendale, Mr Cool, Jeannedark av Bolex, Penda, Ramazotti, Aquino, ja, jag kan hålla på hur länge om helst!


Jossan om FRÅGESTUND:
Vad har du för mål med dina hästar? (det här är typ 5 frågor i en!)
Vad har du för mål med din ridning?
Vilka är det viktigaste egenskaperna hos en häst, som gör att du gillar den?
Om du fick drömma fritt, vad gör du om 10 år...? ;)
Svar: Manne: Kvala och ev starta Msv A, Putte: Ridas in, Tiara: Få föl och sedan kanske starta Msv B, Kexet och Kakan ska säljas och kanske Chelsea också.  
Jag vill självklart bli så bra som jag kan bli! Helt vill jag typ bli nästa Angelica Augustsson, men det är ju ett drömmål.
Att den är personlig helt enkelt. Den ska liksom vara lite speciell, lite busig och väldgt arbetsvillig. Sedan måste den ju älska att hoppa!
Om 10 år äger jag en gård med världens bästa tjej. Vi är awesome på alla sätt och vis och driver en underbar verksamhet! Självklart tävlar vi båda på hööög nivå!


Amanda om FRÅGESTUND:
Hehe, oj fick inte med nån fråga... Hur tjock är Tiara nu egentligen?!?? Börjar bli orolig för min lilla knubbis... ;)

Svar: Om Tiara känner för att rulla sig, så kommer hon verkligen inte runt, och knappt upp igen. Räcker det? ;)


jennifer om FRÅGESTUND:
förresten, vill du ha tillbaks din tröja kanske? ;)

Svar: Haha, vilken? ;) men jag tar gärna tillbaka den, tror jag :)


sarajansson om FRÅGESTUND:
varför är du så snygg, och bäst? ;)
saknar du mej?<3
vilken häst skulle du välja om du fick välja vilken som helst på hästnet (länka hihihiihihih)?

Svar: Jag vet faktiskt inte. För att jag har en så snygg kompis vid namn Sara Jansson!?
Jag saknar alltid dig babe <3
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=543555 HADE INTE BANGAT


:) om FRÅGESTUND:
vart ligger ditt nya stall? är det viktigt att ha märkes saker eller är det bara för att det är snyggt? :)

Svar: Mitt nya stall ligger i Atlingbo :) Jag tycker det är ganska viktigt. För det första är det galet snyggt och för det andra är det oftast mycket bättre kvalité.


     
  Amanda igen om FRÅGESTUND:
Emmsi, kan du förresten inte välja ut dina absoluta favoritbilder på hästarna? :) Hade varit kul! Flest med Manne som du tävlat så mycket såklart, sen typ några på de andra med :) Puss!

Svar: Ja, visst kan jag det!

Har nog lagt upp de flesta på bloggen redan.
Mina favoriter på M





På T

  
 
  På Kakan


På Kexet


På Putte


På Chelsea




På Humlan




så söt!



Ida om FRÅGESTUND:
Vilka är de andra hästarna du rider nu? :)

Svar: Jag rider ju Manne och pysslar med Putte. Sen rider jag även Corazón (e. Cardento), Imperett (e.imperator) och ibland Santos (kommer inte ihåg ;)). Det är inte mina hästar utan Santos står i mitt stall och Corazón och Imperett står vid Runfeldts :)


KarolinaWestberg om FRÅGESTUND:
tycker dehär kan räknas som en fråga eftersom jag undrar de. vad har du haft för hästar genom åren ? från början till nu, gärna med bilder o lite om dom osv :)

Svar: Jag har haft ganska många hästar faktiskt.. Har skrivit ett inlägg som jag länkar till. Det har u hänt lite sedan dess, så kan skriva ett till inlägg om hästarna jag haft någon annan gång :) http://emmamalia.blogg.se/2010/september/horses.html#comment

Karl bertil den yngre om FRÅGESTUND:
hur många kameler vill du byta mot manne?

Svar: Det ska vara jääävligt många kameler och riktigt fina ska dom vara också! :)

Sabina Andersson om FRÅGESTUND:
hihihi.. Vad är de för storhäst du ska ha nu när humlan inte är kvar i livet?
Ska ni sälja manne?
PUSSSSSSS

Svar: Jag vet inte. Jag håller på och provrider lite och det kanske blir en fastlandstripp efter jul :) Putte ska jag ju ha kvar och se vad det blir av honom. 
Manne ska säljas nästa år :((
PUSS

Annie om FRÅGESTUND:
Har du provridit nån ridhäst eller ligger du lågt med det ?? :) 

Svar: Jag har faktiskt provridit tre hästar här på Gotland :) Vi kör på! :)

FRÅGESTUND

Nu är motivationen såååhääääär låg, så ni får en FRÅGESTUND!!
Jag kräver frågor från MINST 15 personer! Mihi SÅ KOM IGEN NU!

Frågestunden avslutas ikväll, 21/11 klockan 22.00
  Om jag inte får in rätt antal personer så svarar jag inte på frågorna ;)





sälen <3

P

Jossan om m:

Heej <3

E Putte hemma hos dej nu? Ska du rida in han? :) Då måste du rapportera, o sen så vill jag veta hur han löshoppar... filmer tack :P
puss & kraaaam


Hej! Ja, Putte är hos mig nu. Tanken är att jag ska göra det mesta själv, eftersom det är så dyrt att skick iväg honom. Vi ska nog löshoppa honom nästa vecka och filmkameran kommer självklart hänga med :)))

PUSS


fulis <3



m

hejhejhej!

Jag är så jäääävla trött! Ska snart dra mig till stallet. Stackars hästar står ännu inne, men det dör dom inte av. Ska klä på mig och äta frulle. Tanken var egentligen att jag skulle gå upp vid 7, men försov mig som vanligt :(

Nej, nu ska jag sätta fart!

Puss/E

btw, KOMMENTERA MERA! vad vill ni att jag ska skriva om!?


Pride

Jag är verkligen inget IDOL-fan, men blev lite besiken på Robin ikväll..

Den här kille gjorde mig helt galet förälskad i honom när han sjöng den här låten, okej, jag var 12 år. Men kommer ännu ihåg känslan när jag hörde honom sjunga fina Pride!



blev lite besiken på Idol-Robin faktiskt eftersom han har sån grym röst! NÅGON SOM TYCKER SOM JAG!? ;) hahaahaha töntigaste inläggget någonsin tror jag! (yyyyy)

MANNES BFF

Dagen började med att jag försov mig, och kände hur ont hela min kropp gjorde, så Runfeldts hästar fick vara inne liiiite för länge :( När jag kom dit slängde jag ut Curra och Tim, tog in Impan så hon fick frukost och gjorde iordning Condesa.
Jag började med att tömköra Condesa. Det gick ganska bra, förutom att hon hade lite jobbigt med att fatta galopp och eftersom det var första gången jag tömkörde henne själv så är jag helt klart nöjd :)
Hon är trevlig att jobba med då hon alltid gör sitt bästa :)

Efter Condesa var det Impans tur. Tömkörde henne också. Försökte få henne att bli lång och låg eftersom hon har kroppen lite mot sig om man säger så ;) haha. Var lite pressad pga tiden, så blev faktiskt nöjd med henne trots den korta tiden :)

När jag var klar där åkte jag hem, åt en snabbis och sedan vidare med mor min till sjonhem och Suderbys Gård och Ridskola. Där pratade vi med Gerd, som är ansvarig för elevbiten på idrottsgymnasiet(ridsport). Så nu känns allt awesome! Ska rida många lektioner i vår för många bra tränare :D :D :D

Efter mötet var det ful fart mot När! Vi lade på Chelsea ett täcke och hämtade hem PUTTE :D Putte är alltså min 2(snart 3)åring :) Han är e. Lucky Point och ue, Amiral :) Liten och otroligt söt, men väääligt tjock för tillfället :)


bebis-putte!

Nu står han i boxen bredvid Manne och de står och biter och myser med varandra :) Manne blev så himla glad när han fick en kåååmpis :))))) Vi kanske, kanske, kanske, kanske ska pröva att släppa ihop dem om några veckor. Manne har ju gått med valack förut och dt älskade han, så kanske ;)

Imorgon blir det ingen ridning.. Då är det TUUT, hela dagen. Kan berätta mer om det imorgon :)

Puss/E


Fina Turillla

Helene om VISBY:

Vad var det för fel på Turilla? Hon är till salu nu för ett väldigt lågt pris. 
Enligt ägaren är hon skadefri men har läst din blogg och där skrev du att hon inte skulla hålla för högre höjder enligt veterinären. Vi är ev spekulanter och har inga höga ambitioner men vill ju åtminstone kunna hoppa LB. Tacksam för svar. Mvh Helene

.
Hej Helene. Egentligen vill jag inte uttala mig och detta då jag har sagt att jag inte ha något med försäljningen att göra. Jag tror verkligen att hon kommer kunna gå LB, men kanske inte LA och uppåt. Hon är en riktig vinnarskalle och älskar ärevarven, så hon gör väldigt ofta sitt bästa på tävlingsbanorna! :)
Just nu är Turilla skadefri tror jag. Jag tror också att priset är så lågt för att de måste bli av med hästen och för att marknaden är som den är just nu. Man kan köpa fina hästar väldigt billigt pga att det finns så många till salu.
Det jag tycker är viktigt att veta med Turilla är att hon är väldigt skarp i huvudet och som sagt en riktig tävlingsponny, så man får vara ganska konsekvent. Hon är superpersonlig, älskar att hoppa buskar (speciellt stooooora buskar), bockade aldrig med mig (hade henne 1 år ungefär) och hon hoppar väldigt bra och mer än gärna! Jag och hon klickade så himla bra och om hon inte blivit halt så hade jag nog ännu haft kvar henne för jag tycker om henne så himla mycket! Hoppas du är nöjd med svaret :)
.
<3

VISBY

Är i Visby, hos Adam..
Han är i skolan och jag är ensam här.. Ska kanske riva stället? :D fast ne... hehe
jag saknar faktiskt Manne nu.. Jobbigt.

?

Idag vet jag inte vad som händer. Amanda är ju här och då går det inte att planera något själv eftersom hon alltid har massa planer vi måste följa ;) haha idag skulle vi varit i visby klockan 10. men nu är klockan 13 och vi har inte åkt än ;) HAHAH
Vi får se hur dagen slutar iaf.. Ska rida Manne iaf och sen får vi se om jag får ut en fin stadspojke till landet ikväll :)
Puss/E
en jag saknar!

korrekt!


Full fart!

Försov mig i morse... som vanligt. Men så blir det när man inte kan sova på kvällarna, en ond cirkel helt enkelt!
Efter jag ätit frukost gick jag en promenad med hundarna. De var galna som vanligt.
Sedan var det dags för stallet! Skrittade Manne i ca 50 min. Han var lite galen, men det vr mest mysigt. Lite jobbigt när han inte kan skritta dock.

Sen mockade jag han box, vattnade och lunchade alla hästar, sopade gången och räffsade lite utanför mitt stall så det ser fint ut :)

Nu sitter jag här efter ett tappert försök, med min mor, att ta upp Amandas säng upp för min allt för smala och branta trapp.. VI GAV UPP helt enkelt.. Ska försöka få in den genom en annan dörr ikväll ;) hah

Makaronerna kokar på spisen och köttbullarna ska snart stekas! Mmmhmmm!
Sen bär det av mot visby för några ärenden.

Ikväll ska jag göra två riktigt roliga grejer! Kan ni gissa vad jag ska göra!? :D

Puss/E


han <3

TILL ER MINA KÄRA

Jag har inte ens lyssnat på det själv.. Låter så hemskt.. Ha överseende med allt i filmen!
Förstår ni hur lycklig jag va!? Blev till och med två buskar som avslutning. Jag var faktiskt nära på att ramla av! HAHA

Svaaaaar

Lisa om svaaar:
Vad hände med Humlan?

Svar: Vi var på hopptävling i Visby, och skulle hoppa ett nedhopp från banken. I landningen landade hon på tån typ och efter det var hon halt så det syntes i alla gångarter. Hon förstörde då menisken i bakknät så illa att hon var smärtpåverkad helt tiden och vi fick ta bort henne pga skadan :(



Sara om manne:
Hur gör du med skolan nu? Läste ju att du tagit studieuppehåll, ska du bara hoppa tillbaka i din klass nästa termin sen? Och hur blir det med dom kurserna som ni har nu osv, betyg och poäng? Hade ju själv ett studieuppehåll, lite längre dock haha ;)

Svar: Jag skiter i skolan fram till i vår helt enkelt ;) Just nu är min klass ute på praktik 4 dagar i veckan i 5 veckor. Det enda teoretiska jag missar är en kurs, och en vecka i skolan!
Så det löste sig finfint! :D

manne

ska till manne nu och skritta ut honom en sväng i skogen. Jag är typ helt död ännu, men hoppas det släpper snart! 

Efter det ska jag mocka och fixa hans box och göra klart inför natten :) sedan ska jag och mamma till när och fixa med hästarna där. De ska värkas/skos om och vi ska ta ur alla kardborrar i deras svansar och manar... Vilket jobbigt uppdrag! 

Puss/E

 

Mål

Som jag lovat kommer mina mål nu! Bättre sent än aldrig hah

Mål med mig själv:

Som de flesta vet vill jag självklart bli så bra som jag kan bli och tävla så högt som möjligt!
Men något jag jobbar extra mycket med att förbättra nu är:
Få stadigare underskänkel
Få bättre sits
Få rakare rygg
Få mjukare hand
Vara mer konsekvent i min ridning.
Inte "rumprida"

Allt detta är ju inte något jag kommer sluta jobb med, utan vill ju alltid förbättra dessa saker. Man jobbar ju alltid mycket med sig själv när man rider och det är något man aldrig slutar göra :)



Mannes Mål:

Kortsiktiga mål med Manne är att han först och främst ska bli 100% fräsch. Han ska kollas vid en kunglig kiropraktor nu i november :) 
På tävlingsbanan är väl ett kortsiktigt mål att komma tillbaka till den formen vi hade i våras och kvala Msv A/130 cm!
För att uppnå det målet ska han som sagt bli fräsch först, sedan ska jag börja jobba honom som vanligt. Han ska bli starkare, mer likasidig, ha ett bättre tänk framåt och helt enkelt utvecklas som bara den! 

Om vi hinner vill jag självklart starta Mvs A och helst med bra resultat. Detta är väl på sätt och vis ett långsiktigt mål. Sedan ska han säljas framåt sommaren ju.. 



På min framtida storis kommer det största målet vara att lära känna varandra klokt först. Sedan vill jag ju tävla så högt som möjligt på den ;) 
 

humlis <3

till STALLET

Nu ska jag snrt till stallet. Mannen ska skrittas, och jag ska fixa hans box och sånt..
Sedan kanske jag skriver ett inlägg ikväll om mina mål med hästarna!?
OM NI VILL DET VILL SÄGA!


fina T

svaaar

Har fått frågan om jag kan berätta lite om vad Chelsea gör nu för tiden..
.
Chelsea åkte med till När, där min pappa bor, när vi skulle ta  bort Humlan, som vi gjore där. Nu går alltså Chels med de andra hästarna på lösdrift och lever livet! Självklart saknar jag henne men jag har valt att inte sätta gång henne nu när det ska bli snö och skit. Eftersom hon är ganska osäker på att rida ut och inte 100% tarfiksäker så känns det mest farligt att rida henne nu i vinter. Självklart ska hon igång i vår!
.
Sedan har vi kanske en tråkig plan för Chelsea. Om jag hittar den hästen jag vill ha, (som jag kanske gjort) så måste vi kanske sälja henne för att få pengarna.. Vill verkligen inte det! Men vad ska man göra när man inte har pengar!?
Vi ska förstås försöka sälja Mannes bebisar i första hand. Om vi gör det kan Chelsea stanna! :)
.
SÅ KÖP MINA PONNIER!
.
världens sötaste!

klump i magen



Är på båten med iza :) Vi ska på lite även...

mms_img48935 (MMS)

Är på båten med iza :) Vi ska på lite äventyr ikväll och hoppas att vi överlever! Haha Puss


toooodaaaay

har varit i skolan fram till lunch. hade bara en lektion nämligen :) nu har jag också gjort ett ganska livavgörande beslut! hehe. Jag ska faktiskt ta studieuppehåll fram till jul. Alltså ska jag inte gå i skolan. Detta gör jag för att jag ska hinna återhämta mig från allt som hänt den senaste tiden. Det har liksom blivit lite för mycket på senast tiden, så jag har inte orkat tagit tag i skolan, fått ångest och sånt skit.. Men nu hoppas jag hinna återhämta mig lite :))

snart ska jag åka till stallet! Sitter i köket i min finfina ONEPIECE! :D mihihihihihihi :D 
Idag ska Manne skrittas, sedan ska jag till Runfeldts :))

Puss/E


älskling  

FÖRRESTEN, GE LITE MER DETALJERADE FÖRSLAG PÅ VAD NI VILL LÄSA!


VAD VILL NI LÄSA OM!?

VAD VILL NI LÄSA OM!?

jag överväger starkt att lägga ner bloggen..


en saknad

RSS 2.0