rosenstolz

Humlan är världens bästa! jag gillar henne så himla mycket! idag när jag red henne så joggade vi lite och lite lätt galopp i typ en min.. sedan skrittade vi massor! var iväg i drygt en timme! pratade med adam när jag skrittade så det blev inte så långtråkigt.
Men hursomhelt är jag kär i min häst! puss på henne! Hur gulligt är det inte att hon gnäggar efter en när jag går in i sadelkammaren eller när jag bara går runt hörnet så hon inte ser mig. älskade häst <3


HUMLAN

Nu har jag kommit hem från skolan och ätit lite! Ska byta omoch ut och rida snart! Humlan ska få gå en lång tur i skogen och den ska vara ganska lugn. Manne vilar idag, sen så ska jag packa massa inför flytten på tordag!

I helgen är det tävling för Humlans och Mannes del! :) Chelsea har en liten vila nu när det varit så mycket för henne på en gång. Får se om jag orkar rida henne idag. Kom med båten inatt, så är mycket död efter en dag i skolan..

PUSS/E


gud vad jag har saknat dig <3

Vi sitter i bilen nu och har kört sedan ha...

mms_img20921 (MMS)

Vi sitter i bilen nu och har kört sedan halv 8.. Klockan är nu 22.19 och alida ligger och sover i baksätet medans jag och mamma sitter och sjunger! Vi är framme om lite mer en timme enligt gpsen ;) puss!


NU JÄVLAR!!!!!!

OM EN HALVTIMME ÅKER VI!! Jag är så sjuuuukt taggad och hoppas manne är så fin och taggad som han var på träningen i onsdgas!! WOOOOHOOO! Vi ska ju hela vägen ner till trolleholm, så 35 mil! WOOHO!
hoppas Manne inte äter upp Peter i transporten ;) Analia har vrit supergullig, så vi har lånat deras släp :) Mycket bättre än vårt trånga... Nu måste jag ut! Jag får se om jag kan uppdatera där, men tveksamt... PUSS och håll tummarna för osss!!
PUSS/E
såhär hoppas vi det blir!

Planer

Idag ska Chelsea vila, och Humla ska få en lååång skrittur på över en timme. Manne ska jag testa lite mer på den raka stången, men sätta lite mer tryck i honom idag :)
-
Sedan ska jag packa massa hästtäcken och nog ta ner alla plaketter i stallet... HU! det tar nog flera timmar :( men vi vill ju ha med dem! :)
-
I eftermiddag ska vi till min mammas bror och hans familj då det är där vi ska ha hästarna när vi flyttar :) så vi ska sätta upp lite staket osv :)
-
Puss/E
-
IMORGON BÖRJAR SKOLAN!!!!! :'''''(

BUMBLE BEE <3

1 m
1,10 m





jag älskar dig

RESULTAT - HRK 21/8

Nu kommer resultaten från dagen. Dagen började sjukt kasst med att jag försov mig.. Hade tydligen pratat massa med mamma, men i sömnen såklart. hehe. Men sen löste sig det mesta förutom att vi kom iväg en kvart för sent och jag hade glömt både min skjorta och tävlingströja. Tack Jennifer och Sofia för lånet av kläder :* HU, jag är så klantig!
-
-
CHELSEA - 0.90 m. CR
Hon har aldrig varit på tävlingsplatsen och hon var sjukt jobbig. Bufflades och letade efter Humlan heeela tiden. Hon stannade tom på det lilla på framhoppningen som var en låg sax.. Hon har typ aldrig stannat på en sax förut ;o
Underlaget var djupt överallt och framförallt på banan. Hindrena var maxade och banan var ganska svår för att vara en 0.90. Det var bara ett ekipage på banan åt gången, så det var inte heller så bra.
Men vi försökte göra det bästa av situationen, men det blev ändå inte så jättebra. Hon stannade först 2 gånger på första hindret, som var en gaaanska stor oxer. Men när hon hade hoppat den så stannade hon på 2an som var ett helt vanligt räcke, hon var lite töntig helt enkelt. Sedan fick jag börja om, på mitt anra försök och då hoppade vi bara 1an och 2an sedan utgick jag :) Hon har nog inte hoppat 3an så det kändes onödigt att pressa henne och inte avsluta bra. Nu ska hon få hårdtrimmas är hemma så hon kan bli säkrare på hinder!
-
HUMLAN - 100 cm, två faser
Humlan var sjuuuukt taggad. Men väldigt jobbig ibland och letade efter Chels hela tiden.. Hon kändes jättefin och fräsch när jag red fram. Hon fokuserar på ett helt annat sätt när jag sitter på ryggen och hon kan inte stå stilla en sekund.. heh. Underlaget var nästan ännu sämre till den här klassen, men humlan var fin ändå.
Banan gick bra. Kämpade ganska mycket med att få tillbaka henne på bakbenen efter hindrena. Hon drar iväg och drar nästan ur mig ur sadeln.. Så då har vi liksom ingen kraft till hindrena. Hon blir bara lååååång och låg.. Men vi var felfria i första fasen, men fick ett stopp på första i omh pga den anledningen, fick inte ihop henne helt enkelt. Sedan rullade vi runt omh också, men inte så vackert :) Försökte bara få en bra runda inför laget! :)))
-
HUMLAN - 110 cm, A:1A, Gotlandsmästerskap i Laghoppning.
Laget var helt sjuuukt taggade! Sofia började att gå in och nolla, Sara petade 2 men en förövrigt mycket fin bana, Lisa var också felfri och sedan var den min tur! Om jag gick felfritt så skulle vi alltså gå till omhoppning. På framhoppingen märkte jag att Humlis var ganska trött i huvudet då hon blev extra stark och drog iväg som fa-an efter hindrena. Hindrena på banan kändes inte alls så höga, och Humlan var sjuukt taggad. 1an gick bra, sedan var det en ganska skarp sväng till tvåan. I hörnet man svängde vet jag att det är halt (min kompis gick omkull där förra året) så jag kortade massa, så vi tappade trycket och sedan blev hon arg och stannade när vi låg på ett framåt läge. Jag blev lite arg på henne och sen fick hon en jävla fart! Helt otroligt vad fint hon hoppade. 3an och 4an var dock katastrofalt dåliga, och även sjuan som vi stannade på. Hon blev stark, jag hade inte kraft att få tillbaka henne i tid och sedan såg jag ett alldeles för stort läge på hindret. Klant som man är fick vi ett ganska onödigt stopp.. Men sedan hoppade vi det och resten av banan :)
Slutade på 12 fel + 4 tidsfel. Nu ska vi hem och kolla på andra bett. Men när jag har provat skarpare bett på henne förut så vill hon inte galoppera.. Vi får se hur det löser sig :)

Har precis varit ute och ridit manne! Jag ...

Har precis varit ute och ridit manne! Jag provade att byta bett till en rak stång, inga konstigheter helt enkelt! Han var jättefin på det och slappnade av riktigt mycket!!! :-D nu ska han täckas och få gå ut i hagen, sen blir det lunch! :-)


Torsdag FREDAG

I förrgår var vi och hoppade med stona inför helgen. Chelsea var lite tveksam och bråkig till en början men sen blev hon som vanligt och vi rullade runt och hoppade en bana på typ 70 cm :) Humlan var väldigt fin, men lite töntig. Hon stannade på en oxer helt utan anledning och var som vanligt töntig på vattenmattan.. Men det släppte lite på slutet och då kändes det betydligt bättre. Hon blev dock lite trött på slutet och blev flack i sprången och rev, men annars funkade hjälperna mycket bättre i slutet :)
frambenen <3


pigg? äsch...

Manne fick gå ett pass här hemma när vi kom hem. Han var sjuuuukt spänd och kaxig. Men det släppte ganska fort och vi avslöt bra.
Igår började jag med Chelsea. Hon var galet pigg och lite stressad. Bockade lite i vänster galopp. Vi behöver jobba massa med yttersidan eftersom hon bara skjuter ut bogen och springer fort som fan när man lägger på ytterskänkeln.. Men på slutet lugnade hon ner sig och lät mig inverka mycket mer :))
bästa bilden, jag satt lite löst... hehe
Humlan var ett litet stressat moster. Vi provade att hoppa buskar och hon tyckte det var gaaalet kul!! :D Sen fick jag lite svårt att jobba henne eftersom hon var så taggad.. Men jag jobbade henne bara i trav på slutet, fick henne att trava i en lugnare takt och sänka nacken och höjja ryggen! Det tog ett tag, men till slut aläppte hon efter :)
haha bara att hålla i sig!
Manne var spänd och kaxig även igår.. Men jag försökte vara extra konsekvens och noga med vad jag ville :) Han ville springa fort och var ganska pushig. Jag red på en 8-volt för att få runt honom för innerskänkeln och det tog en lååång tid att få honom att acceptera att jag bestämmer. Men på slutet var låg och rund i formen och sökte sig neråt och framåt. FIN HÄST!
hingsten

woop

Anna om .:
Vart ska ni flytta? :)

Vi ska flytta till en socken som heter Väte och ha hästarna i Atlingbo.. Det ligger mitt på Gotland ungefär :)

.

Anonym om Svar & dagen:
hur menar du med nästa helg? :) vilket datum är det?

Svar: Det är på söndagen, den 21/8 :)
-
Ida om Svar & dagen:
Oj blev lite fel ovanför ;)
Vart ska du o hästarna ta vägen? :)

Svar: Jag och Mamma ska flytta då mina föräldrar separerar.. Eftersom jag flyttar med mamma så ska hästarna också med oss :)


Svar & dagen

Jag och Humlan kommer debutera i Havdhem, nästa helg :))))))) Jag kommer även gå ut sist i laget, hehe LOVE IT :D
-
-
Idag åkte jag, mamma och Amanda (min syster) till Sindarve och hoppade Chelsea och Humlan. Jag började rida Humlan och Amanda red Chelsea. När jag red fram Humlis kändes hon verkligen bakom skänkeln. Hon ville inte riktigt fram i handen och det slutade med att jag hämtade sporrarna. Hon blev mycket mera kvick i benen med sporrarna på, men jag vill egentligen inte använda dem hela tiden. När jag sedan började hoppa blev det lite bättre :)
-
Hoppade slutligen en bana på typ 110, bara för att känna på höjden osv :) Amanda och Chelsea hoppade också lite! Chelsea är värsta ängeln och de hoppade ett räcke på 0.90 m till slut! WOOOOOW! :D hah
-
Amanda skrittade ut Manne på en tur medans jag var iväg och firade min kusin :)
-
Nu ska jag dö lite mera i soffan!
Imorgon blir det heldag i stallet jag och mina hästar ska flytta till i september! :))
-
PUSS/E


VISSTE NI..

..ATT HUMLAN SKA DEBUTERA 110 CM PÅ NÄSTA TÄVLING!? :D
Vi ska vara med i HORKs (min klubbs) lag i Gotlandsmästerskap i laghoppning :) WOOOOPWOOOP :D

Lördag

Idag ska jag åka till Sindarve och rida ut med en grupp. En i personalen är sjukskriven, så jag hoppar in :)
-
Efter det ska jag hoppa Humlan och Chelsea på Sindarve. Humlan ska få hoppa lite studs och träna på att vänta på hindret och hoppa lite rundare språng :) Chelsea ska bara få hoppa, som hon gör annars, i trav ;) haha
-
Manne ska också ridas efter här hemma. Han ska få korta galoppen och bli ruuuund! :D
Puss/E

min fina

Tionde Augusti Tjugonhundraelva

Jävlar! SOMMAREN ÄR SNART SLUT!!! ;o
Idag har vi flyttat och verkat Putte och hans kompis :) och på förmiddagen kämpade jag med att få upp rundorna på youtube, det sammarbetade verkligen inte..
-
När vi kom hem såg jag att Manne hade en lös sko. och på tal om lösa skor så han Humlan tappat två skor........ :(
Men Manne fick iaf en lååång skrittur i skogen barbacka. Han gillade det galet mycket och vi var ute ca en timme, så det var skönt! :)
-
Sedan fixade vi med  stona, gav dem mat och flyttade dem till Mannes gräshage eftersom de ätit upp all sin egen mat :)
-
Nu väntar jag på Jos och Mar så vi ska ha FILMKVÄLL! :D
-
Puss/E
finaste chels!

Från helgen

Här kommer alla filmer från helgen! Jag är så galet nöjd med alla rundor alltså :D :D


Världens finaste hästar!

Här kommer ett snabbt inlägg om resultaten från tävlingen! Har inte hunnit laddat upp filmerna än, så det kommer så småning om :)
-
Chelsea - 0,80 m, CR.
Chelsea fick gå den lägsta klassen på hela helgen. Det var precis vad hon behövde eftersom det var hennes första tävling NÅGONSIN! :D Lilltjejen imponerade, var felfri och hur jävla underbar som helst! Hon var lugnare än Humlan (som stod och skrek efter henne) och hoppade alla oxrar superbra trots att hon tyckt de är lite läskiga :))))) Jag gillar den där hästen!!! Hon fick alltså en rosett också! :D
-
Humlan - 0,90 m, CR
Humlan visste vad hon gjorde. Var supertaggad och sjukt fokuserad på banan. Hon hoppade jättebra och litade verkligen på mig! Felfri och rosett även med henne!!
- 1m, två faser
Det var alltså debuten för oss på den här höjden men jag var inte så nervös som jag brukar. Startade först eftersom vi efteranmälde, så var galet stressad och hoppade fram för fort. Men Humlan brydde sig inte och hon levererade även i den här klassen! Jag kunbde reglera henne ganska bra och hon räddade mig en gång. Vi var felfria i första fasen, och sedan gaaaasade hon som satan och det blev en relatoivt snabb andra fas :) Jag tog inga snäva svängar eftersom hon har så stor galopp och tiden räckte till en fjärde placering :D :D
-
Efter jag hade ridit stod jag på banan och var funktionär eftersom det var min klubb som arrangerade tävlingen :)
-
På söndagen jobbade jag också på banan eftersom jag bara skulle rida LA:n på Manne. Vi har bara typ 10 min till tävlingsplatsen, så vi hämtade Manne efter vi byggt om till LB:n.
-
Manne - 1,10 m. A:0
Jag och Manne  hade det bästa utgångsläget! Vi startade sist av 6 (?) d-ponnyer och var alltså dagens sista startande. Ingen d-ponny innan mig hade gått felfritt så det enda jag och Manne behövde göra var att lyfa på benen och vi skulle vinna.. Manne var säker som fa-an och gjorde en stensäker runda. Han var typ inte i en enda bom och det kändes så jävla enkelt! Han vann alltså och är världens finaste ponny!
-
SUPERHELG VA!? :D kunde inte gått bättre!



Resultat

Imorgon ska jag ta tummen ur röven och fixa ett inlägg med alla helgens starter! med videor och hela köret! men ikväll ska jag sova! Pussssss

FRÅGESTUND!?

VILL NI HA EN FRÅGESTUND!?

Söndag

Igår red jag Manne på förmiddagen. Jag har börjat vara ännu mer bestämd och kräva mer i vardagsträningen. Han har faktiskt redan blivit finare och accepterar mig mer :) Förut var allt lite på hans villkor, men nu är jag bossen!
.
Kexet fick vila igår, och eftersom vi såg att Chelsea hade tappat en sko igår, så fick hon också vila.
.
Humlan däremot fick åka med till gropen och galoppera medans mamma och co satte upp staket där :) Humlan är typ världens sötaste! Vi galopperade i full fart i skogen och hon var så glaaaad! Det regnade som satan ett tag så jag såg inget framför oss, det var bara vitt ;o men humlan galopperade lika glatt på! :D Hon försökte inte dra eller sticka, utan lät mig bestämma allt, även om hon verkligen ville framåt! Jag har blivit lite kär in min häääst!
.
Puss/E

RSS 2.0