JAG ÄR SÄMST!

Kul att jag inte höll planerna för dagen :( Ingen är riden än, och förmodligen är det bara Manne som får motioneras idag.. Kanske kanske humlan, men troligvis inte..
Vi har varit vid unghästarna och värkat dem också. Det gick jättebra faktiskt :) Min lilla Putte är världens sötaste! :)
Nu ska jag ut till hingsten! :D Puss/E
gud vad jag tycker om dig

Dagens planer!

Nu har jag varit hemma ett bra tag.. Ska ta tag i det sista plugget nu, sedan ska alla tre ridas, dvs, Manne, Humlan och Chelses :)
.
Sedan ska Mannes box fixas sen tror jag att jag ska se grey's anatomy hela kvällen! :D
.
Nu kom mamma och sa att min 2åring som går på sommarbete hade tagit av sig grimman och han skan värkas ikväll.. Han ogillar mamma, så jag måste nog åka och ta på honom den. hehe kan bli ett äventyr!
.
Juste, skolan var ganska bra idag! Fick reda på att vi är lediga den här veckan, och nästa vecka så behöver vi bara åka till skolan på torsdagen, och då är det donnerdagen, så då är det typ en lekdag med såpafotboll och liknande :D
.
Puss/E
jag saknar dig

GRATTIS

Idag fyller min kära vän MARIA NILSSON hela 18 år! GRATTIS <3<3
.
Någon annan som fyller år är faktiskt min gamla cponny, BRAKE O`DAY! gud vad jag saknar honom
Han blir hela 15 år ;o
brakan och jag i täby, MHPC 2007

Majpokalen

I helgen är det tävling som gäller! Vi ska till skogslotten och majpokalen! :D Är galet taggad och håller tummarna för att manne är som vanligt! Vi har anmält till LA på fredagen och Mvs B både på lördagen och söndagen, men vi får se vad vi startar :)
.
I LAn på fredag startar jag som nummer 25 av 66 startande.
I Mvs Bn på lördagen startar jag som nummer 25 av 28 startande.
Och i sista Mvs Bn på söndagen startar jag som nummer 15 av 25 startande.
HÄR finns online-resultat
.
Manne ska stå uppstallad vid Åby Ridklubb och jag och mamma ska tälta :D hehe men vi sparar ju pengar på det, så det är det värt :D ganska mysigt att tälta faktiskt ;)
.
Vi åker upp på torsdageftermiddag och kommer fram mitt i natten, as usal ;) Det är faktiskt väldigt roligt att åka båt med gotlandsgänget. man trivis liksom tillsammans och det känns som att sammanhållingen har blivit så mycket bättre efter eliten :D
.
Vi åker båten hem på söndagkväll och är hemma mitt i natten sön/mån. Men eftersom vi är lediga på måndag så gör det inte så mycket :D
.
Imorgon ska jag börja småpacka och fixa, shit vad jag blev taggad nu!
.
Manne ska gå mest myspass nu tisdag och onsdag, ska ev skritta en sväng på torsdag också innan vi åker :)
Det här är ju mitt första meeting för i år förutom eliten, så jag är extra taggad :D hehe!
.
Pusss/E
manne i vimmerby

CHELSEA

Jag är så stolt över Chelsea!!! :D Red henne i hagen igår, typ en ridbana. Hon var grym och funderade inte ens på att bocka :D Sååååå duktig! :D :D Kunde svänga ganska bra och hon är jätteduktig med att få med bakbenen :)
.
Idag tänkte jag vara lite modigare.. Så vi red ut helt själva! :D HON VAR SÅ LUGN och såååå duktig! Vi travade massor och hon ville jättemycket! Så kul att hon fungerade så bra! Blev nästan lite kär i henne ;) Även när hon var rädd för saker så blev hon inte frustrerad utan lyssnade på mig och gick fram efter ett tag :D Jätteduktig!! :D
.
Humlan och Manne ficck vila idag :) Humlan skulle egentligen ridas, men jag fick inte tag på henne eftersom Chelsea var super brunstig och hon bara gick efter henne ;) haha
.
Puss/E
.
chelsea igår när mamma fotade

SNÄLLA GE MIG!

SNÄLLA!

KUNGEN

behöver jag säga mer?
m a h r a n i   o f   t h e   f a i r p l a y <3

DEBUTEN

filmen är mindre smickrande. jag är osäker, hon är osäker (och jävligt arg i början). hon kryper alldeles för mycket in i hindrena. fan vad vi ska träna!

Traudi x2

Manne fick gå träning för Traudi Björling både lördag och söndag. Träningen pågår i 30 min och kostar 400 + ridhushyra :) Men enligt mig är träningen värd varenda öre! :) Traudi är väldigt rak på sak, men berömmer otroligt mycket, så man tänker inte på det negativa som kritik utan mer som en korrigering..
.
I lördags fick jag lära mig ett nytt knep hon tyckte jag skulle använda när han hingstar sig! Prövade det i början av passet och sen var det svårt att lugna ner honom igen ;) Men vi jobbade som vanligt med att göra honom så lösgjord hela tiden och få ner nacken och upp med ryggen. Manne spänner helst hela kroppen och sänker ryggen.. HU!. Red med mitt "hoppträns, dyon med pullarnosgrimma" eftersom han brukar vara extra spänd med det och det är ju trots allt det tränset jag hoppar med :)
Men han var faktiskt jätteduktig. Vi jobbade mest i trav, och jag fick göra skänkelvikningar på volt, för att f med bakdelen på riktigt! Jag blev lite stressad och tryckte bara med innerskänkeln innan jag ställde honom och fångade upp.. men sen när jag lugnade ner mig lite så hände det grejer! :D Manne var typ kung!
Traudi tyckte han hade musklat sig jättebra sen sist, så det var kul att höra :)
.
Idag jobbade vi mer på galoppen. Hade samma träns idag och det är just i galoppen som det verkligen känns att vi behöver arbeta på, mest med det här tränset. Jag har ju gummibett, som hon rekommenderade för ett tag sen och det funkar faktiskt jättebra :D
Idag var det lite samma upplägg. Upp med ryggen och ner med nacken. Han tar väldigt gärna upp nacken och sänker ryggen när det blir någon förändring och det få han inte göra ;)
Vi flyttade också ut bogarna på volten och det hade vi extra svårt för i galopp. Han ville bara byta galopp och det märktes att han hade det lite jobbigt i korset. När vi fick honom skillde det flera cm på högersidan/vänstersidan i korset och det fick bli en liten förklaring för varför han hade extra problem med den övningen..
.
Jag märkte faktiskt mycket resultat med min fina lilla ponny. Hon tyckte att han var mycket trevlig och fin :))
RID FÖR TRAUDI HELT ENKELT :D
.
Puss/E

RESULTAT - GLR 27/5

SÅÅ nu kommer resultaten från tävlingen med HUMLERT! :D Jag är verkligen nöjd med henne och hon var faktiskt väldigt lugn på tävlingen. Jag hade tom knoppat henne eftersom hennes man såg HEMSK ut! :) Något som är ganska roligt med henne är att hon verkligen ha fått förtroende för mig, och hatar att vara ensam.. Så när det bara är hon och jag i stallet är hon lugn, men om jag går in i sadelkammaren börjar hon sparka med ena frambenet.. Sen när jag kommer ut igen så är hon lugn :) Sötaste hästen!
.
80 cm, Clear Round
Min häst var rädd för allt, verkligen ALLT! Hon ville helst inte gå fram till något hinder och om gräset låg annourlunda på något ställe så skyggade hon.. Hehe jag trodde verkligen att vi inte skulle komma runt banan! Sen när jag skulle galoppera förbi utgången för att rida till starter stannade hon och började studsa och sparka bakut! Men sen sa jag bara till henne och när vi väl börjat hoppa så skötte hon sig ypperligt! :) Hon var riktigt duktig, och vi var felfria! :D Vi är dock inte alls samspelta än.. Men det kommer :)
.
90 cm, Clear Round
Hon var riktigt trött i huvudet i den här klassen. Verkligen jättetrött! Därför blev hon väldigt stark och drog som bara den på banan. Vi fick två stopp, ett hinder missade vi ;) Så det är mycket träning som väntar! Vi ska kanske pröva ett lite skarpare bett framöver :) Men hon gjorde verkligen sitt bästa, och de sprången som blev bra blev riktigt bra faktiskt! :D
.
Filmer kommer imorgon! :)

Puss/E




SCHABRAK!?

Jag kan inte komma på vilket schabrak jag ska ha på Humlan idag.. Bruna ska vi iaf vara! Det står nog mellan JW och GG.. Har tyvärr inga bilder på dem på den här datorn ;o

Nu måste jag plugga klart sen ska Humlan putsas och hennes man fixas! :)

Puss/E


TÄVLINGSDEBUT

Imorgon blir det tävlingsdebut för mig och HUMLAN (Rosenstolz)! Min lilla tysk ska få tävla för första gången på typ 3 år? eller det är vad vi vet iaf :) Min första storhästtävling någonsin också så det blir kul! :)

Vi är första starten för dagen, så vi startar typ kl 16 i 80 cm. Och sen som nummer 16 i 90 cm :)
Jag är inte alls nervös än. Måste bara låa bli att pilla ;) När det är så lågt vill jag att hon ska hoppa perfekt, och inte typ bara dra över hindrena som hon vill ;) haha 

Vi får se hur det går helt enkelt! :D 

Puss/E 

 
från provridningen

I mina stövlar

JAG HAR KÖPT NYA RIDSTÖVLAR! :D Ett par BOCAJ blev det! (Y) Brun/svarta och jag är faktiskt riktigt nöjd än så länge! :) Har haft på mig dem hela kvällen och föröskt gått in dem lite! :) 


så ser de ut! Jag tycker faktiskt att dom är mycket snyggare irl ;) Lädret är av riktigt bra kvalité så jag är riktigt nöjd! :) De invigs imorgon på TÄVLINGEN med Humlan! :D 

Fick också med mig lite smått och gott från Dahrve, snoddar, flätgelé till knopparna, någon hö-sak och boots :) 

Puss/E

   


SKÖNT

Galet skönt, ingen skola idag heller! :D Eller försov mig, så jag ringde till min lärare och han sa att jag inte behövde komma! :D
Planerna för idag är att alla tre ska RIDAS, Massa plugg eftersom betygen sätts imorgon.. och så ska jag och mamma kolla på ett hus :)
Så eftersom jag är uppe med tuppen (eller inte) så ska jag ut till mina djur NU! :D
Puss/E

hoppas ni är nöjda med svaren på frågestunden! Men jag vill gärna ha ännu fler frågor :D




glad tjej!

SVAR!

SARA JANSSON
- Varför är du så snygg?
- Vad tycker du om Sara Jansson, hon är väl ganska cool?
- Vill du baka biskvier med Sara Jansson snart?
- Är du taggad inför fredag, för du ska väl tävla då?
- Vad åt du till middag idag?
- Gillar du Sara Jansson?
- PUSS, pussar du tillbaka?


- Ja du.. Varför är du så snygg?
- Hon den är Sara Jansson är typ min själsfrände och den sötaste i hela Garda!
- Ja, det vill jag verkligen!!!! Så mycket att jag dör!
- OM jag ska tävla så är jag galet taggad!
- Jag åt Pyttipanna, som inte var så jättegott...
- Hon är den bästa! :* på henne!
- Nej, jag gör såhär: :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*


Sara Vilhelmsson
- Va har du för tävlingar inplanerade i sommar med varje häst?
- Vilken är den svåraste häst/ponny du ridit?
- Om du fick välja en häst ur alla kategorier vilka skulle du valt? (vilka som helst utom dina egna)
- Vad är planen för fiiiiiiiina hingsten/MANNIBOY/MANNEPANNE/hingsthelvetet efter nästa år?
- Huuuuuuuur BRA ÄR JAG?
- Är Sara Vilhelmsson och Sara Jansson dina idoler/förebilder? (KLART VI ÄR)
- Kan du inte lägga upp film när du sjunger den berömda "vicka-på-näsborrarna" sången??? PLZZZZZ!

- Jag har faktiskt inte så många inplanerade tävlingar.. Men målen med Manne är att han ska kvala och starta Mvs A så snart som möjligt :) Humlan och jag ska rida ihop oss bättre, sedan ska jag försöka få ut Chelsea och Kexet på någon tävling också! :)
- Tiara är nog den svårast ponnyn jag ridit, eller iaf känsligast.. Jag har faktiskt inte ridit så många stora hästar så jag vet faktiskt inte.. skulle kunna vara typ Chelsea :)
- Jag hade nog valt Kulltorps Yrrol (kat. B), Young Gaylord (kat. C), Knockbeg Park (kat. D) :D 
- Efter nästa år ska Manne säljas eftersom jag är för gammal.. HU!
- JO DET ÄR DOM! 
- hahaha, njaaaaa! Den filmen borde låsas in någonstans!
 

jenns
Vilken ponny i varje kategori skulle du valt samt häst? ifall du fick välja någon från gotland?
Skall du vara med och tävla på fredag med hummlert? (jag vill se henne)

- Fanny V (kat. B), Kenmare Lass/Wizard (kat. C), Hector (kat. D) 
- Kanske, beror på hur hon känns imorgon :D 


 Ida
* Bästa tävlingsminnet.
* Vilken är den bästa häst du ridit som verkligen fastnade för?
* Har du ännu kvar Turila?
* Vilka bloggar läser du?


- Mitt bästa tävlingsminne är nog när jag debuterade LA med Blåklintens Adam, på mitt första meeting någonsin, var felfri och kom trea! Det var en otrolig ponny och jag svävade på moln efteråt! :)
- Jag tror jag verkligen fastnade för Manne.. Han är min sorts häst fullt ut! En anna häst jag verkligen fastnat för är faktiskt Nelly.. Har tävlat och tränat henne några gånger och trots att hon inte har jättebra kapacitet eller galopp så gör hon alltid sitt bästa och ställer upp otroligt mycket för ryttaren!
- Nej, Turilla lämnade vi tillbaka för ett tag sen..
- Sara, Sara, Jennifer, Rosanna Zimdahl, Bea Nyberg, Kristina Warg osv :D Haha om man inte har något att göra så är det grymt att läsa bloggar! :D

Catrin
Har du kvar Ravelli om inte varför sålde du honom?
Köpte du han bara för att tävla upp och sälja?


- Nej, jag sålde Ravelli i augusti 09.. Vi sålde honom bara för att ha inte ville vad jag ville med hoppningen. Han kunde, men han ville inte.. Och tyvärr vill jag inte bara rida LC och LB på tävlingar, utan jag vill upp i klasserna, som han inte ville.. Jag grät nästan efter varje tävling och träning.. Tillslut orkar man inte och trots att jag grät hela dagen inann vi sålde honom, så är jag glad att vi gjorde det.
- Nej, jag behöver ha en säker d-ponny som jag kunde ta det lugnt med och bara lära mig rida in mig på storleken. Han var väldigt mycket häst för mig och det tog ett tag innan han formade efter min ridning. Men han var verkligen en bra "läromästare" eftersom jag lärde mig rida på riktigt! :)
 

Alida Strange
1. hur gammal var du när du började rida?
2. Och hur gammal va du när du börja tävla?
3. Ska du vara med i elit laget nästa år? :D


- Mamma har alltid haft häst, så det kom liksom naturligt för mig! :) Började dock på ridskolan när jag var 4 år :)
- Jag tävlade första gången "på riktigt", alltså inte klubbtävling, när jag var åtta år.. Då på Svinto :) 
- JAAAAAAAAAAA FÖR FAN! :D

  


Hopplektion!

Efter förra inlägget pluggade jag lite, sedan blev Humlan skodd och under tiden städade jag sadelkammaren. Nu är den iaf fin och jag har sklängt hur mycket onödiga saker som helst! :)

Jag red Humlan här hemma idag, så mamma kunde kolla henne under passet :) Hon var jätteladdad och kunde inte skritta på korta tyglar.. Sedan red jag henne lite och Mamma tyckte hon blivit mycket finare! :D Eftersom vi KANSKE ska tävla på fredag satte mamma upp ett räcke som vi hoppade några gånger :) Jag och Humlan är inte alls så samspelta när det kommer till hoppningen då jag vill rida henne hela vägen fram till hindret medans hon vill sköta allt själv.. Så det blev ett stopp för hon blir så arg på mig som bara pillar.. Hehe :) Sedan var hon jättemycket finare och mer avvaktande så vi hoppade iaf typ 110 cm! :) Så det känns bättre nu :)

Sedan var det dags för Kungens (Mannes) hopplektion! Första träningen utomhus på Sindarve för i år och han var så galet fin! Vi började med att hoppa lite olika linjer på låga höjder och kollade av att allt funkade. Manne var så fin och lyssnade jättebra! :) Sedan hoppade vi ett enkelhinder på 110 cm och sist en bana på 120 cm! :D Han tog verkligen tag i hindrena och det fanns inte en tvekan till att stanna. Vi fick ett pet då det blev lite flackt, men han var superfin verkligen! :) Hehe på linjerna går han på RIDHÄST-AVSTÅND och det känns inte ens långt! :D haha JA, jag är kär i min lilla ponnie! :D  

Svaren på frågestunden kommer imorgonkväll eller ikväll!   

Puss/E


Onsdag

Jag har precis varit ute och longerat Chels! Gick mycket bättre idag! Hon var lugnare och med fokuserad! Och inga bockningar över huvudtaget! :D :D Man blir ju stolt över henne! :') haha :)
Nu ska jag nog försöka plugga lite.. Sedan ska Humlan ridas och Manne ska hoppa lektion ikväll! :)
På Fredag och Lördag ska även Manne gå Traudi-träning.. Alltså dress/markarb träning! :)
Puss/E

gammal bild på mig och Blåklintens Adam <3

Tisdag

Igår, tisdag red jag alla 3.. Med alla tre menar jag Manne, Humlan och Chelsea! Eller jag longerade Chels, men kan förklara senare :)
.
Började med Humlan som fick gå ett lugnt joggpass.. Alltså galopperade jag inte och hade henne bara lång och låg och föröskte jobba henne mer för skänkeln. Gick väl sådär. Blev lite tung i handen efter ett tag och jag fastnar såklart i handen vilket är dumt ;)
.
Sedan gick jag och hämtade Chelsea och longerade henne med sadel och inspänningsgrej på utsidan så hon jobbar klokt. Hon var riktigt fin men bockade järnet i första galoppen. Hon har/har haft sadeltvång så hon har slängt sig in i ridhusväggen när det var som värst.. Kan berätta mer om det en annan dag :)
.
Sist ut var Manne, som var riktigt pigg! Han bara kööööörde iväg i traven, så galopperade honom väldigt tidigt. Det funkar jättebra på honom att galoppera tidigt eftersom han blir mycket lugnare och jag kan arbeta honom på ett helt annat sätt då :) Det blev ett pass med väldigt mycket galopparbete, och jag jobbade mest med att sätta honom på rumpan i galoppen utan att han sänkte ryggen :) Högervarvet var lättast, som alltid så vi får jobba mycket med det! :D
.
Om ni vill ha frågestund, så får vi fråååååga på här! :D
.
Puss/E


gud så söta!

Frågestund?

Tycker ni att jag ska ha en frågestund? :) Isf vill jag ha minst 20 frågor om jag ska svara på dem ;) hah UTPRESSNING! :D

Puss/E


sommarbete 08


GENOM ELD


bli som vanligt, jag älskar dig

visby i mitt hjärta

visby är mitt nya hem! fast, nej, eller ibland.. men där har jag spenderat de senaste dygnen.. hästarna har haft mini-vila eftersom det inte är några tävlingar nu..
men aja, imorgon ska jag till skolan och dö. sen ska manne och kanske humlan ridas :)
6iga

Massor

Mina hästar har varit fina de senaste dagarna! Det känns som det börjar släppa med Humlan nu! Manne är klockren under passen, men hur hingstig som helt annars.. Tiata går i sin sjukhage och mitt samvete är väldigt dåligt just nu för hennes skull.. Hon är dock fräsch när hon springer, men vi har inte böjt henne igen än..

Juste, Humlan är typ halt. Eller inte halt utan markerar bak iaf.. Högerhelvetet.. Men med tanke på att det typ skillde 2 - 3 cm på hovarnas höjd när hon kom så är det väl inte konstigt att det tar tid med henne.. De vi köpte henne av sa att hon hade "tappat skon i hagen på morgonen" när vi kom dit.. Ba, Jo tjenna! Stackars häst..
Mamma ska iaf ringa vår veterinär imorgon så ska vi se vad som händer.. Hon behöver nog till vår kiropraktor också. Vi tog dit henne när vi precis köpt henne och han hittade ingenting på henne då..
Så jävla surt att hon är ofräsch nu, nu när hon börjar bli häst igen liksom!
Juste, när jag travar på volt (oftast i höger varv) tappar hon bara bakdelen. Ganska obehagligt och det händer oftare ju fler dagar hon gått i rad.. Det känns typ som en upphakning, men det är så svårt att avgöra från ryggen.. Mamme har inte mrkt något när jag ridit henne, men eftersom jag oftast rider henen själv så är jag osäker på vad det kan vara.. Har ni någon aning?

Skulle varit grymt med lite förslag! Kan ni inte brainstorma lite är ni snälla? :)

Puss från en deprimerad Emma


bli frisk

Slagsmål

Igår hade jag och Humlan ett litet slagsmål, MEN JAG VANN! :D Hon var så otroligt rädd för en platsbit........... Fick först hoppa av och leda förbi henne på ditvägen, klarade av att hoppa upp sen UTAN att länga stiglädret eller en pall! :D :D Sedan på hemvägen fick jag förbi henne efter några minuter! Hon var dock inte så glad på mig och hennes bakben var mer i luften än på marken ;) heh
Manne var jättefin! Dock väldigt pigg, men kunde slappna av riktigt bra! Vi såg också ett rådjur typ 20 meter från oss och Manne som egentligen brukar skita på sig för sådana saker tog det jättelugnt och travade vidare! Han har blivit modig :D haha
Nu ska jag ut och rida båda två igen, hörs ikväll :) Puss/E

skola

missade bussen så mamma måste köra mig till hemse.. Det är sånna här dagar som man bara vill stanna i sängen..

Juste, jag och Humlan kanske debuterar på PUSER! isf typ 80 cm och 90 cm ;) haha eller vi får se :) Puss/E


Inget Visby

Det blev inget Visby efter om och men.. Håller på att bli ordentligt förkyld, hostar som bara den :(
Har städat lite (läs mycket) i sadelkammaren, men det är ännu inte klart.. Varförö stökar jag ner den så mycket? ;oo hehe
Jag tror mina hästar får vila idag. Ska försöka ta tag i mitt plugg, fast jag verkligen inte vill!
Grattis till Sara och Jennifer (som också fyller år idag) för placeringarna idag på tävlingen! De har grymt fina hästar! :D hehe skulle kunnat ta dem (aa) Puss på er!
PUSS/E
fräscha jag och sara när vi bakar biskvier!

KLANTIGT

JAG FÖRSOV MIG!!! :((((( Så det blir en sen buss in till Visby, men då är nog inte Sara där längre :((((

Nu får jag väl gå ut och rida Humlan! Bra att jag hinner det iaf :) Vädret är förövrigt mindre kul idag!

Puss/E


RESULTAT - WRK 14/5

Åkte ju in redan till LBn för att hjälpa Alice Leander och hennes b-ponny Pärlemo! :) De var jätteduktigt och fick ett stopp i fas 2 i LBn och var FELFRIA i LAn! :D Superkul verkligen och jag måste erkänna att jag kände mig lite stolt minsann! :')

Sedan var det Mannes tur i Mvs B. Banan var bra men en svårighet redan på hinder nummer 3 som var en kombination från läktaren och min häst gillade inte den.
Hoppade 1an och 2an grymt, men sen tog det stopp.. Han har blöivit hingst 100 % nu. HATAR DET! ajaaa, de var jättesnälla så vi fick komma in och hoppa några språng efter tävlingen.. Först stannade han, så Lisa kastade lite grus i rumpan på honom, sen gick han som tåget.. Så irriterande!
Nu har vi mycket att fundera på om det verkligen är värt att åka till majpokalen när han är såhär..

Humlan fick vila idag.. Ska nog upp tidigt och rida henne imorgon innan jag ska med SARA på tävling! :D

Nu ska jag och Matteboken ha en dejt! PUSS /E


BILDBOOM

Bildboom på HUMLAN nu då! :D alla bilder är oredigerade


liten osv!


i början av passet, ännu lång och låg




















sedan blev tungan låååång




galoppombyte
























ja, vi har massa muskler att jobba på!

Oförberedd?

Jag kan ju säga att jag har varit dålig på att fixa inför tävlingen, som faktiskt är imorgon! Jag har varken putsat Mannes grejer eller bestämt vilken färg jag ska ha ;o
Troligtvis blir det brun som vanligt! :)

Vi böjde Manne ikväll, men han var helt jättefräsch! Jag och min tränare har funderat om vi skulle hoppa LB imorgon, ifall han skulle börja hingsta. Men han är så fräsch nu (och hingstig) så vi kör på Mvs B! Jag ville verkligen kvala Mvs A nu!!! :D

Humlan var också jättefin idag! Riktig läckerbit! Hon saknar ännu massa muskler i korset och ryggen, men det börjar ta sig! :D Slänger upp en liten bildboom på henne snart! :D 

Nu ska jag föröska sova! Imorgon ska jag och mamma hjälpa en annan HORKare på tävlingen och hon ska rida LB och LA, så vi ska in tidigare! :) Sen ska vi köra förbi Dahrve på hemvägen och köpa sadelgjordar till Humlan :D 

PUSS/E 

ROSENSTOLZ CARLINA <3


helt okej fin storis <3 

RIDA

Nu när jag har det lite lagom jobbigt med allt med T är det tur att Humlan och Manne är klockrena iaf.. Nu ska jag ut och rida Humlan och Mamma ska fota! Så kommer nog Sara hit ikväll hoppas jag!! :D

Igår var H underbar och gjorde 10 meters volter i galopp! Inte dåligt för min 170 cm häst, finis <3












MIN KUUUUUUNNNNGGGG <3<3<3


bad news

Igår var det hoppträning på Tiara. Jag hade en plan för hur jag skulle rida henne och träna henne framöver. Jobbade henne i alla gångarter innan lektionen och han var så fin! Jag märkte inget fel på henne, inte heller Lisa. Sen började vi hoppa och hoppade en banan på typ 60 cm. Tiara var som vanligt och jag fick massa känsla tillbaka, det kändes verkligen som vanligt! Sen höjde Lisa typp kanske 80 - 90 cm och då hoppar vi först serien och sen när jag ska hoppa ett räcke så stannar hon. Vi låg jättebra och hon sög mot hindret men stannade i sista sekund.
Jag och Lisa kom fram till att vi skulle böjja henne vilket  i gjorde när lektionen var slut. Hon var halt båda fram och ska nu vila iu först 2 veckor, sen får vi se vad som händer. SÅ JÄVLA SURT! Mitt fina T!
Det kanske blir en Manne-Tiara bebis nästa år, fast vi är väldigt fundersamma ännu. Vi får se vad som händer helt enkelt..

Nu kommer jag kunna fokusera med på Manne och HUMLAN, fast det var ju inte såhär jag ville att det skulle bli så..

Aja, nu vet ni! Puss/E


älskling bli bättre!


TISDAG

Idag fick tjejerna gå varsitt pass. Manne fick en extra dag välförtjänt vila efter helgen..

Jag började rida Humlan som faktiskt kändes väldigt pigg och fräsch. Hon gick ett ganska lugnt jogg-pass och jag travade inte alls mycket. Men försökte mjuka upp henne på en 8volt. Annars brukar jag fokusera på att få upp henne i formen, men idag försökte jag ha henne lång och låg och det gav resultat! :) En väldigt avslappnad häst! :D Vi börjar förstå varandra mer nu, vilket är galet skönt! :D

Efter Humlan var det Tiaras tur. Hon är GALET tjock så hon rullar typ fram.. he-he. Hon var jättepigg idag och väldigt pushig. Red med Difference-tränes eftersom det motverkar att de kommer bakom hand och skänkel som hon börjat göra nu på senare tid.. Men idag var hon ganska kaxig. Ville inte ta förhållningar och drog bara massa. Eftersom hon var så pigg gick jag in på vallen med buskarna och hoppade ett varv. Efter det blev hon mycket bättre, fast jag fick säga till henne ordentligt några gånger för att få effekt.. Men sen blev hon jätterund och jag kunde göra de små hjälperna som jag vill :)
Jag jobbade henne mycket på volt, speciellt i galopp. Hon blev jätterund och jag kunde pressa henne mer och mer utan att hon blev sur och spänd :D Så det här passet var väldigt givande för mig och T. Det var skönt att jag kunde säga till henne utan att hon exploderade :D


kramkalas med aliiiiida!

pluggpluggplugg

nu tänkte jag försöka ta tag i mitt plugg.. sedan ska Tiara och Humlan ridas och senare ikväll kommer Sara hit så ska vi baka lite biskvier :D

Det blir nog en bra dag, hoppas jag! Imorgon har vi nationella i engelska.. KUL -.-

PUSS/E

njut av min häst så länge!




Lördagen

Medans jag sitter vid tandläkaren och lider kan ni får se några bilder som Martin Svärd tagit från lördagen :D













fina hästen <3

TEAM GOTLAND







jag gillar er <3

Resultat - GLR 7-8/5

På lördagen red jag bara laget, som gick i LA+5. Jag visste att jag var tvungen att vara nolla för att säkra lagets andraplats totalt.. Manne var bäst och kirrade biffen! Märkte sen efter att han fått skav av bootsen fram, så fick en lite förklaring till varför han känts loy..

På söndagen red jag också bara laget, då i mvs b. Kunde knappt sova på natten och var gaaaaalet taggad! Men Manne ville inte vad jag ville och det blev skit av alltihop. Vägrade ut oss på nästsista hindrat som var från utgången.

Självförtroendet nere på noll igen. yeah.


BILDER

Några bilder från idag som Martin Svärd har tagit :D Min favorit är helt klart 3an och 5an :D













vilken tycker ni är finast? :)

Resultat - GLR 6/5

LA, A:0/A
Jag vet inte vad jag ska säga.. MANNE ÄR KUNG!!! Jag red sådär, la honom lite tight på de två sista. Iof var ett hinder en trippel, så det gjorde ju inget, men ändå... Han var iaf KUNG och vi vann! :D :D :D 
Så det känns galet bra inför imorgon då jag ska rida laget :)

Laget ser ut såhär imorgon:
Kalle Horwitz - Fanny V
Olivia Grauning - Loke
Sara Vilhelmsson - Kenmare Lass
Emma Nilsson - Mahrani of the Fairplay

Laget kan dock ändras väldigt mycket till på söndag, men fan vad jag är taggad!! :D :D




TÄVLING

idag är det framhoppningsklassen inför helgen! Manne ska bara hoppa en LA idag, och sen imorgon är det förhoppningsvis laget som gäller :)
Jag har packat det mesta eftersom tävlingen börjar redan 16 och min klass är ca 18, men vet.besiktningen håller bara på till 17, så jag hinner inte hem innan vi ska åka ;) Krångligt det där alltså ;D men men :D
Igår var jag ute och gick med MANNE i ca 50 min. Powerwalkade så han fick stretcha ut lite :) Han ville bara äta gräs hela tiden, så det blev en och annan matpaus ;) Han brallade som fa-an i hagen innan jag tog in honom, så SÅKLART har han sparkat till på benet så han fått ett sår :( PUCKOHÄSTEN! Men som tur är har han inte ont och det är väldigt litet :)
Nu ska jag göra klart mitt projektarbete som jag håller på med här i skolan.. Mindre kul.. Hehe min lärare trodde precis jag skrev galet mycket på arbetet.. hehe, men hon kom inte på mig B) jaja, ett blogginlägg borde väl kunna vara ett skolarbete? ;)
Puss/E

NY HEADER!

Nu har jag äntligen en ny header! TACK AGNES :D

ska ännu anpassa den bättre osv :) puss  /e

TILL SALU

Jag har ett par Mountain Horse SCS3 till salu. Ligger i oöppnad kartong och alltså i nyskick! :)

"SCS3 säkerhetsstigbygel är en estetisk och enhetlig stigbygel som ökar säkerheten och hindrar foten att fastna i vid avfallning.

Den elastiska gummidetaljen smälter samman med stigbygelns övriga design och får den att se "hel ut". Gummidetaljen kan böja sig, öppna sig eller lossna helt, beroende på situationen.

Frigöringsmekaniskmens fästanordning ger foten stöd i sidled och förhindrar att bygeln löser ut oavsiktligt. Stigbygelns utprovade lutning hjälper dessutom till att hålla rätt vinkel på fot och häl." 

Nypris ca: 999 :-

KOM MED BUD! 
vid intresse hör av er på: [email protected]


Ta tag i bloggen?

Jag vet inte om jag orkar ta tag i bloggen.. Har så mycket i skolan nu, nationella proven heeela tiden och massor med hästarna (6 stycken som egentligen behöver ridas osv).

men jag ska försöka iaf tror jag!? NÅGON SOM KAN FIXA EN HEADER TILL MIG? ;) Vill bara ha bilder på Manne och Tiara nu, kanske på Humlan sen när jag får några fina :)

Idag försov jag mig och pappa jobbade och mamma var inte hemma.. så ingen skola idag.. Ganska skönt då jag inte känner mig helt frisk heller..

Humlan går lite på halvfart just nu, vilket är synd, men jag orkar verkligen inte ibland.. Men men.. så är det :)

Nu ska jag försöka plugga, har massor som ska in!! ;o aja, PUSS/E


söt kompis som jag saknar väldigt mycket!!

ELITTRÄNING

Har varit på elitträning med mina fina. Vi ska nog stryka Tiara i helgen, gick så dåligt och vi ska nog börja om lågt igen.. Men Manne var KUNG och jag skulle vilja gifta mig med honom!



VALBORG

Jag hoppas ni hade en trevlig valborg, som jag hade :D Var i Visby och hade trevligt! Det vara bara synd att kvällen blev kortare än planerat, men det gjorde inte så mycket eftersom jag var så trött ;) haha

Idag tog jag bussen hem halv 11 och sedan var det direkt till gropen (min ridklubbs anläggning) och måla! Vi totalrenoverar hela anläggningen, eller iaf banorna, så det nya staketet måste ju målas :) Alla var lite småflummiga och galet trötta så det var väldigt myyyysigt :D Vi grillade hamburgare och pratade hela dagen :)

Jag kom hem för ca en timme sen, och ska nog ut och rida nu :) Är galet trött så vi får se hur passen blir.. SKRITTUR!? det lät fin! barbacka också.. jag tror jag har bestämt mig! :D

Ha de bra! Puss/E


Paolo Nutini <3


RSS 2.0